De ce sunt pustii străzile din Beijing, deși guvernul a renunțat la lockdown FOTO/ VIDEO

De ce sunt pustii străzile din Beijing, deși guvernul a renunțat la lockdown FOTO/ VIDEO

Străzile goale, centrele comerciale pustii și locuitori care stau departe unii de alții sunt noua normalitate în Beijing - dar nu pentru că orașul este închis de politica „zero-Covid”.

Guvernul de la Beijing a renunțat dintr-odată la politica sa „zero COVID-19 „ pusă în aplicare de la începutul pandemiei, punând capăt restricțiilor de călătorie și carantinelor drastice, dar și testării în masă. Însă Beijingul a fost lovit de un focar semnificativ și care se răspândește - o premieră pentru capitala chineză de la începutul pandemiei, la o săptămână după ce liderii au relaxat politica restrictivă a țării privind Covid, potrivit CNN.

Un angajat al comunității a declarat pentru CNN că 21 dintre cei 24 de lucrători de la biroul comitetului de cartier din Beijing, însărcinat cu coordonarea problemelor și activităților rezidențiale, s-au îmbolnăvit în ultimele zile.

Un bărbat poartă mască în timp ce practică Tai Chi într-un cartier redeschis FOTO Getty Images

„Deoarece superiorii noștri sunt în mare parte infectați, nu ni se dă prea mult de lucru”, a declarat angajata, Sylvia Sun. „(Evenimentele (obișnuite), prelegeri, spectacole, activități părinți-copii cu siguranță nu vor avea loc.”

Beijingul, care înainte de noile reguli se confrunta deja cu un focar la scară mică, se află acum în prima linie a unei noi realități pentru China: de la primele zile ale pandemiei din Wuhan, orașele chineze nu au mai avut de-a face cu un focar fără a avea în vigoare măsuri de control puternice.

Dar pentru un loc care, până la începutul acestei luni, a urmărit cu asiduitate fiecare caz, nu există acum date clare cu privire la amploarea răspândirii virusului. Noile reguli Covid din China au redus semnificativ cerințele de testare care dominau odinioară viața de zi cu zi, iar locuitorii au trecut în schimb la utilizarea testelor de antigen la domiciliu, atunci când sunt disponibile, ceea ce face ca cifrele oficiale să fie nesigure.

Oameni stau la coadă la un centru public de testare COVID-19 FOTO Getty Images

Oameni stau la coadă la un centru public de testare COVID-19 FOTO Getty Images

Miercuri, Comisia Națională de Sănătate din China (NHC) a renunțat să mai încerce să țină evidența tuturor cazurilor noi de Covid, anunțând că nu va mai include infecțiile asimptomatice în numărătoarea zilnică. Aceasta raportase anterior aceste cazuri, deși într-o categorie separată de cele „confirmate”, sau simptomatice.

„Este imposibil să se aprecieze cu exactitate numărul real de infecții asimptomatice”, a declarat NHC într-un anunț, citând nivelurile reduse de testare oficială.

FOTO: Getty Images

FOTO: Getty Images

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?