De ce sunt tinerii români tot mai atraşi de periferiile marilor oraşe. Ce avantaje au aceste zone

De ce sunt tinerii români tot mai atraşi de periferiile marilor oraşe. Ce avantaje au aceste zone

În ultimii ani, susţin specialiştii în imobiliare, tot mai mulţi tineri din România au început să îşi îndrepte atenţia spre periferiile marilor oraşe. Acest lucru se întâmplă datorită unei serii importante de avantaje pe care cumpărătorii le descoperă când doresc să achiziţioneze un apartament.

Cheie apartament SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform agenţilor imobiliari, cele mai multe locuinţe noi se găsesc chiar în aceste zone ale oraşelor. Astfel, chiar dacă distanţa faţă de punctele de interes este mai mare, tinerii doresc să cumpere o locuinţă nouă, în care să nu mai investească bani o lungă perioadă de timp.

De aleg tinerii periferiile oraşelor

Specialiştii susţin că există mai multe motive pentru care tinerii aleg să se mute la periferia oraşelor mari din România . Preţurile, dar şi condiţiile bune sunt doar câteva dintre ele.

,,Avem multe solicitări din partea clienţilor tineri, chiar proaspăt absolvenţi de facultate. De cele mai multe ori, aceştia caută locuinţe noi, pe care să le cumpere direct de la dezvoltatorul imobiliar. Aceste locuinţe se găsesc, cel puţin la nivelul Iaşiului, cel mai des la periferia oraşului. Tinerii optează pentru aceste locuinţe şi datorită preţurile mai accesibile pe care le oferă aceste zone. Un apartament cu două camere, situat în centrul Iaşiului, cu o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, într-un imobil nou, poate ajunge la suma de 120.000 de euro. Acelaşi tip de apartament, în zonele limitrofe, se poate achiziţiona cu preţul de 70.000 - 80.000 de euro", a precizat Rebeca Aramă, consilier imobiliar.

Populaţia întinereşte la periferia marilor oraşe

Conform specialiştilor în imobiliare, zonele limitrofe ale marilor oraşe întineresc pe zi ce trece, spre deosebire de zonele centrale, unde populaţia este tot mai îmbătrânită.

,,În zonele menţionate, media de vârstă a populaţiei este din ce în ce mai scăzută. De cele mai multe ori, clienţii pe care îi avem sunt familii tinere, ce aleg să achiziţioneze locuinţe cu ajutorul unor credite ipotecare sau Noua Casă. Astfel, spre deosebire de zonele centrale ale oraşului, aici vom descoperi cartiere întregi de familii tinere sau chiar de studenţi. Totodată, condiţiile pe care le găsesc într-un bloc nou sunt net superioare faţă de cele întâlnite în imobilele vechi ale marilor oraşe din România", a încheiat consilierul imobiliar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?