De ce vrea Zelenski ca Putin să-și petreacă restul vieții într-o pivniță fără toaletă

De ce vrea Zelenski ca Putin să-și petreacă restul vieții într-o pivniță fără toaletă

Volodimir Zelenski şi-a exprimat luni dorinţa ca liderul de la Kremlin Vladimir Putin să-și petreacă restul vieții într-o pivniţă fără toaletă. Președintele ucrainean a făcut această declarație în timpul unei vizite într-un sat ai cărui locuitori au fost închiși de soldații ruși în subsolul unei școli.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Potrivit lui Zelenski, 11 persoane au murit în subsolul unei şcoli cu un spaţiu de mai puţin de 200 de metri pătrați, unde 367 din cei circa 400 de locuitori ai satului Iahidne, din nordul Ucrainei, au fost închişi timp de 27 de zile în martie 2022.

„Toţi aceşti oameni stăteau într-un întuneric total, aşteptând revenirea ucrainenilor. Ei au scris pe ziduri numele celor care au murit şi datele pentru a nu-i uita. Şi copiii au inscripţionat cuvintele imnului ucrainean”, a declarat șeful statului ucrainean în timpul unei ceremonii în acest sat din regiunea Cernihiv, unde a fost însoţit de vicecancelarul german Robert Habeck.

„După ce am văzut asta, vreau ca preşedintele rus să-şi petreacă restul vieţii într-o pivniţă cu o găleată în loc de toaletă”, a spus Zelenski, citat de AFP și Agerpres .

Pe de altă parte, președintele ucrainean a promis eliberarea întregii sale țări de ocupanții ruși.

„Nu voi vorbi despre lucruri concrete, pentru a nu le da teroriştilor din Rusia ocazia să se pregătească înaintea măsurilor şi metodelor noastre pentru dezocupaţie. Dar o vom face, şi ei trebuie s-o ştie. Încă mai au timp să plece de aici, altfel îi vom distruge”, a spus Zelenski, referindu-se la aşteptata contraofensivă a armatei ucrainene.

„Nu pot spune când vom fi pregătiţi pentru lucruri foarte concrete. Dar ne pregătim să fim puternici în luptă şi să eliberăm pământul nostru. Este dificil de spus când şi cum o vom face”, a admis el.

Zelenski a reiterat că vrea pace, dar fără trupe ruse pe teritoriul Ucrainei. „Vrem pace, dar cum se poate obţine pace cu Rusia? Numai câştigând pe câmpul de luptă în ţara noastră, pentru a opri Rusia. În caz contrar, după Ucraina, (Rusia, n. red.) va merge în Europa, şi puteţi vedea rezultatul”, a subliniat președintele ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare