De citit!/Omul ăsta, în general, le spune pe bune...

De citit!/Omul ăsta, în general, le spune pe bune...

Reportajeisback : Am discutat mult de război în ultima vreme. Am discutat mult despre criza. Dar nu am discutat despre justiție. Cred ca niciodată în istoria recenta a României justiția nu a fost atât de praf. Cu toată proprietatea cuvintelor va spun ca este blocaj total în justiție. Termenele sunt uriașe, dosare grele care se prescriu, coruptie pana la cer, blocaje legale în administrarea probelor, procurori care nu își fac treaba pe dosare strigătoare la cer. Infractorii ne rad în fata. Puneți peste toate astea un CSM și un CCR plin de trădători de tara și corupți.
Pur și simplu procesele în justiție sunt aberante și greoaie, sistemul în sine este îngropat în birocrație dar nu este doar nevoie de reforma. Nope. Este o corupție îngrozitoare la cel mai înalt nivel politic.
Va mai spun ceva extrem de grav. Pentru o eroare grava, pentru un abuz vizibil al unui procuror sau judecător nu exista mecanisme reale de pedepsire. Atenție vorbim de cazuri grave dovedite și nu de cazuri discutabile.
Este inimaginabil la ce nivel catastrofal a ajuns justiția. Fără justiție nu are cum sa funcționeze o societate. Dacă pentru a-ți găsi dreptatea în instanta ai nevoie de procese de 8 ani de zile nu are cum sa meargă o tara.
În business, inevitabil ai tot felul de situații care implica procese. E ceva natural. Ultimii ani au accentuat acest lucru. Indivizi cu tot felul de legături cu politia corupta, procurori corupți, judecători corupți acționează în zona economica cu mult tupeu. Un întreg ecosistem de firme toxice care lucrează la negru, firme care capuseaza statul, firme care tepuiesc alte firme sunt susținute de acest sistem.
Va dau un exemplu concret. În România sunt 3 dezvoltatori imobiliari foarte mari țepari. Sunt sute de romani care au plătit apartamente și plătesc în continuare pe baza unor poze și povesti unor firme care fac sute de milioane de euro și care nu le vor livra niciodată apartamentele. Este un sistem piramidal în care se iau sute de milioane ca avans de la oameni, se construiește un bloc si ceilalți clienți sunt puși în întârziere și tot asa. Dacă va uitați în acționariatul acestor firme veți vedea ca au reprezentare la cel mai înalt nivel în justiția românească. Când se vor prăbuși vor rămâne sute de oameni fără bani.
Nu se mai poate asa. Sper sa se termine războiul asta curând. Toată energia asta de reconstrucție cu care va veni pacea este nevoie sa o transformam în acțiune. Fiecare dintre noi trebuie sa pună umărul la războiul intern cu corupția și birocrația. Altfel am pierdut totul


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina