De citit/„Am servit în armata sovietică și știu cum se organizează totul”

De citit/„Am servit în armata sovietică și știu cum se organizează totul”

Margulan Seisembaev a explicat cea mai mare greșeală a lui Vladimir Putin, care probabil o să-l ducă la un colaps.

Miliardarul, investitorul, personalitatea publică și filantropul kazah Margulan Seisembaev a acordat un interviu în care a explicat de ce Putin s-a trezit într-o situație de zugzwang (situație în șah în care jucătorul obligat să mute are la dispoziție numai mutări dezavantajoase).

Potrivit expertului, președintele Federației Ruse a făcut o greșeală ireparabilă atacând un popor iubitor de libertate.

"El ar putea pur și simplu să se uite la Tratatul de Război al lui Su Jin, scris în urmă cu 2.400 de ani. Acesta spune direct că nu ar trebui să atace niciodată un popor care este liber și gata să se unească în jurul conducătorului său. Dar el nu a citit nimic din toate acestea, deși, de exemplu, în academia militară americană, știu sigur, arta de război este predată cu trataul lui Su Jin. Este clar că nici un rus nu a citit-o. Am servit în armata sovietică și știu cum se organizează totul acolo."

Seisembaev și-a amintit că nu a existat un singur război prelungit în istorie în care atacatorul să câștige.

"Semnificația atacului este doar în viteză. Fără viteză, înfrângere este imediată, așa că el (Putin - n.red.) este acum blocat într-un război prelungit și s-a pus într-o situație de zugzwang", a remarcat milionarul kazah.

Tot în timpul conversației, filantropul a dezvăluit rolul uriaș al ideologiei în toate atacurile lui Putin asupra altor state. Războiul împotriva Ucrainei este și un război ideologic. Președintele Federației Ruse a prețuit întotdeauna imaginea unui inamic extern, adică Barack Obama, Trump, Statele Unite ale Americii, etc. sunt mereu de vină pentru toate, iar pentru a întări această ideologie are anumite instrumente.

Sunt necesare mici victorii scurte, motiv pentru care a existat Georgia, Donbass, Siria. „Toate acestea sunt cu adevărat războaie ideologice. El nu a avut o resursă, din punct de vedere al economiei, aceste atacuri sunt lipsite de sens, dar avea nevoie de ele pentru ideologie – pentru a arăta că suntem un imperiu, creștem, multe lucruri din lume depind deja de noi, armele noastre sunt cele mai bune ”, a explicat expertul, adăugând că acum Rusia suferă principalele pierderi tocmai pe frontul ideologic, pentru că propaganda nu este doar televiziune, ci și cultură, personalități iconice, viață, economie.

Astăzi, în Federația Rusă, oamenii văd că există un decalaj mare între declarațiile autorităților și ceea ce se întâmplă în viața reală. "După o înfrângere pe frontul ideologic, va exista automat o înfrângere pe frontul economic și militar. Procesul de descompunere începe cu descompunerea sufletului, apoi a creierului, apoi a brațelor și picioarelor", a spus Margulan Seisembaev.

El a mai menționat că Putin nu se poate preda, pentru că asta înseamnă moartea pentru el. Rusia va putea lupta cu Ucraina pentru maximum un an sau un an și jumătate.


Miliardarul, investitorul și filantropul kazah Margulan Seisembaev FOTO Twitter


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria