De citit/Opriți crima Avocatului Poporului! De ce vrea Renate Weber să moară și mai mulți români din cauza COVID?

De citit/Opriți crima Avocatului Poporului! De ce vrea Renate Weber să moară și mai mulți români din cauza COVID?

Vi se pare exagerat cuvântul ”crimă”? În astfel de vremuri în care diferența dintre viață și moarte o poate face un cuvânt greșit rostit, o frază sau o decizie iresponsabilă a unui posesor de funcție?

Nu, nu e deloc exagerat.

Crima este efectul actelor publice asumate de o persoană care încă umblă liberă pe străzi și care, în orice țară din lume, ar fi ajuns la pușcărie pentru crime împotriva umanității.

Criminal e și cel care apasă pe trăgaci, și cel care dă ordinul.

Renate Weber, căci despre șefa de la Avocatul Poporului vorbim, este la al doilea act criminal îndreptat împotriva sănătății publice, după decizia din vară de a ataca la CCR actul normativ privind măsurile de carantină. Urmare a gestului său de atunci, CCR a decis să anuleze practic orice măsură de prevenire a infectării cu COVID, iar timp de trei săptămâni România nu a mai avut lege pe acest tărâm.

Urmarea? Explozia infectărilor care a ajuns, în special din această cauză, la nivelurile de azi de peste 3.000 de cazuri noi pe zi.

Acum, Renate Weber acționează de parcă a ajuns la concluzia că nu au murit destui români din cauza deciziei ei din vara aceasta și ar vrea mai mult! De astă dată, acționează împotriva măsurii anunțate de Guvernul României de a folosi polițiști în civil care să-i depisteze pe cei care nu poartă mască și nu respectă alte măsuri de protecție anti-COVID.

Avocatului Poporului a anunțat că s-a autosesizat după relatările din mass-media cu privire la acțiunile Poliției Române în contextul prevenirii infectărilor cu coronavirus, se arată în  adresa semnată de Renate Weber  și publicată pe site-ul oficial al instituției.

Guvernul a decis că polițiștii vor patrula și în civil și deja s-ar fi aplicat primele amenzi celor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și de distanțare socială.

Adresa care arată iresponsabilitatea lui Renate Weber

Avocatul Poporului solicită ministrului de Interne să transmită ce act normativ a stat la baza luării acestor măsuri și menționează că „scopul principal care trebuie urmărit de Poliția Română este cel de prevenire a săvârșirii de fapte antisociale și în subsidiar de reprimare a acestora”, potrivit legii de organizare și funcționare a Poliției Române.

 

Avocatul Poporului spune că adresa trimisă MAI „are în vederea necesitatea preîntâmpinării situațiilor în care unele persoane își pot aroga calitatea de polițist pentru a obține foloase materiale, precum și importanța respectării de către agenții de poliție a prevederilor din actele normative mai sus amintite”.

Citiți însă cu atenția adresa semnată de iresponsabilă! Ea s-a sesizat pentru a face pe plac unei televiziuni patronate de fugarul Sebastian Ghiță, acuzat de corupție și refugiat în Serbia de justiția română.

Deci, Renate Weber își folosește funcția unde primește miliarde de lei vechi pe lună din banii românilor pentru a trimite la moarte și mai mulți români, ca să nu rămână nebăgată în seamă televiziunea unui alt iresponsabil!

De ce face șefa de la Avocatul Poporului așa ceva? Pentru că poate! Asta era legea în vremea lui Dragnea.

Și mai există o explicație: e legată de ALDE, partid dispărut azi prin fuziunea cu Pro România, dar care contează pe haosul produs de cei contestatarii măsurilor de protecție anticoronavirus.

Tăriceanu și Ponta au făcut același joc: au folosit politic boala mondială actuală, fără să le pese că mor oameni nevinovați urmare a acestor acte criminale pentru sănătatea publică.

NU există nicio țară în care instituții ale statului – Avocatul Poporului și Curtea Constituțională a României, în cazul de față – să acționeze împotriva statului. Niciuna!

Dimpotrivă, în din ce în ce mai multe țări europene mersul este acțiunea și mai dură pentru salvarea de vieți, pentru pedepsirea celor care îi pun în pericol pe alții.

Bunăoară, purtarea măștii devine obligatorie peste tot în tot mai multe locuri din Europa, or Avocatul Poporului transmite public mesajul că polițiștii îi abuzează pe cei care nu poartă masca!

Dacă asta nu e crimă, atunci nimic nu mai e.

SURSA:  Lumealibera.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /