De luni, masca de protecție redevine obligatorie în spațiu închis sau în aer liber

De luni, masca de protecție redevine obligatorie în spațiu închis sau în aer liber

Realizator: Cristina Grecu – De luni, masca de protecție, care acoperă nasul și gura, redevine obligatorie în România în spațiu închis sau în aer liber. Se instituie carantina de noapte pentru cei nevaccinați, iar petrecerile de nuntă și botez, precum și spectacolele și concertele în aer liber vor fi interzise, a decis astăzi guvernul. Certificatul verde va fi necesar pentru aproape orice activitate, la restaurant, mall, sala de fitness, cinematograf sau teatru, sau în diverse instituții se va intra doar cu certificat verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, nu și testarea negativă pentru COVID-19; excepție fac magazinele alimentare și farmaciile. Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, a explicat de ce nu este permisă prezența în astfel de spații a persoanelor nevaccinate, dar care au un test negativ.
Raed Arafat: Vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu persoanele testate, care pot să se infecteze, dacă ajung undeva, și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală. Dar testații sunt vulnerabili, dacă se infectează, să facă forme grave, să ajungă la ATI. Ei nu sunt identici cu vaccinații sau trecuții prin boală, care au un sistem imunitar care are memorie, este activat și care poate reacționa la virus altfel decât o persoană care nu este vaccinată sau trecută prin boală.
Realizator: Pentru accesul în instituțiile publice, vizitatorilor le va fi solicitat un certificat verde COVID care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, însă angajatorul nu le poate cere un astfel de certificat propriilor angajați, a mai explicat doctorul Arafat./asalar

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”