De unde vine, de fapt, Lumina Sfântă de la Ierusalim, potrivit părintelui Pimen Vlad

De unde vine, de fapt, Lumina Sfântă de la Ierusalim, potrivit părintelui Pimen Vlad

Părintele Pimen Vlad a dezvăluit care este adevărul despre Lumina Sfânta, de unde vine si de ce vine doar de Pastele Ortodox, precum si ce incercări au fost de discreditare a acestei minuni, sau, dimpotriva, de confirmare a ei:

Fenomenul Învierii aduce în fiecare an o dovadă clară a existenței minunilor, chiar dacă doar câțiva au privilegiul de a fi martorii martori ai momentului în care Lumina Sfântă se aprinde la Ierusalim. Cu toate acestea, în ciuda scepticismului multora, Părintele Pimen Vlad a dezvăluit cum flacăra se aprinde la Mormântul Sfânt în noaptea Învierii și cum se manifestă pe cer, înainte de a fi dăruită celor prezenți pentru a vedea miracolul și pentru a se ruga.

„Lumina Învierii, ce se întâmplă... ne-a lăsat Dumnezeu ca în fiecare an să trăim o minune acolo, cum este de Înviere. Se adună toată lumea, se roagă, au povestit mulți care au văzut-o. Ori vine ca un fulger, ori ca niște globuri care cad acolo, este Sfântul Mormânt acoperit, dar luminile vin, intră acolo și deodată se aprinde, de acolo ia Patriarhul lumină și preiau toți de acolo. La mulți care sunt sus, pe la Golgota, li se aprind direct lumânările.", a povestit părintele Pimen Vlad.

În timp ce mulți se îndoiesc și astăzi cu privire la existența Luminii Sfinte de la Ierusalim, foarte mulți sunt și cei care au fost marturi de-a lungul timpului la acest fenomen, iar părintele Pimen Vlad a dezvăluit două povești de acest gen.

„Povestește chiar un stareț din Grecia că s-a dus la un moment dat cu un grup, erau vreo 30 de oameni și s-au urcat sus, pentru că aveau vedere. Cum stătea el acolo, a venit un om și-l întreabă de ce a venit. I-a zis că e aici pentru Sfânta Lumină. „Ce sfântă lumină, astea sunt minciuni, nu vine nicio Sfântă Lumină". El a rămas așa... și l-a întrebat cum poate spune asta și a început să se roage ca să vină Sfânta Lumină, la tot grupul său de 30 s-au aprins lumânările singure. Cu atâta bucurie s-a întors să-i spună celuilalt că a venit Lumina Sfântă, dar el dispăruse.", a continuat preotul.

Părintele Pimen Vlad spune că a auzit de-a lungul timpului extrem de multe mărturii cu privire la modul în care Lumina Sfântă s-a arătat pentru oamenii care au crezut în ea și care s-au rugat fără întrerupere. „Sunt o grămadă de mărturii. Îmi mai spunea cineva o dată că veniseră dintr-o țară străină, însă nu-i mai lăsaseră să intre în cetate. Era cu mai mulți oameni, printre care și români, iar când au început să plângă și să se roage, s-a aprins la toți lumânarea, ei erau tocmai la poarta cetății. Ca să vedem câte minuni se fac în zilele noastre.", a mai spus acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?