De ziua ei, Kovesi dă un mesaj ferm într-o revistă din Franța!

De ziua ei, Kovesi dă un mesaj ferm într-o revistă din Franța!

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu cedează! Declarație cu mesaj pentru o revistă din Franța. Kovesi afirmă într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs' că ar fi "mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție. Interviul a fost publicat chiar de ziua ei! 

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că "independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba, scrie Agerpres.ro.

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei 'Femmes d'ici et d'ailleurs' ('Femei de aici și de pretutindeni').

Laura Codruța Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestațiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției "a devenit un subiect foarte important" în România.

Luni a fost ziua șefei DNA. Kovesi şi-a sărbătorit ziua de naştere prin muncă, la un simpozion în Bucureşti



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…