Decese puse sub semnul întrebării la Spitalul Sfântul Pantelimon. Corpul de Control, trimis de Ministrul Sănătății să investigheze situația

Decese puse sub semnul întrebării la Spitalul Sfântul Pantelimon. Corpul de Control, trimis de Ministrul Sănătății să investigheze situația

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că va trimite Corpul de Control să verifice informațiile privind un presupus val de decese suspecte la secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Sectorul 2 al Capitalei.

Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Sfântul Pantelimon - Foto Arhivă

Și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au demarat o anchetă la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, după ce au primit o sesizare referitoare la un posibil val de decese suspecte în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Reprezentanții spitalului au anunțat, la rândul lor, o investigație internă în secția ATI.

Totul a pornit de la o investigație publicată de site-ul cetateanul.net care arată că medici din cadrul secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” ar fi redus intenționat doza unei substanțe vitale pentru menținerea în viață a pacienților.

Concret, pacienții ar fi murit după ce a fost micșorată doza de noradrenalină, tratament folosit pentru creşterea şi menţinerea tensiunii arteriale, pe termen scurt, în situaţii deosebite, precum stopul cardiac, septicemie, transfuzii de sânge sau reacţii la medicamente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”