Decizia CCR privind întreruperea prescripţiei, invocată în unul dintre dosarele Elenei Udrea. Avocatul cere încetarea procesului

Decizia CCR privind întreruperea prescripţiei, invocată în unul dintre dosarele Elenei Udrea. Avocatul cere încetarea procesului

Update: Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat decizia privind solicitarea Elenei Udrea de a înceta procesul penal, ca urmare a deciziei CCR, potrivit G4media . De asemenea, a fost amânată şi audierea fostului ministru.

***

Elena Udrea este acuzată de DNA că, în 2011, ar fi acceptată promisiunea unui om de afaceri de a primi 5 milioane de dolari ca să intervină la Ministerul Economiei şi Hidroelectrica pentru menţinerea condiţiilor unui contract.

Sursa citată a mai menţionat că avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a cerut încetarea procesului.

Fostul ministru se află de aproape 60 de zile în arest, în Bulgaria, unde aşteaptă o decizie finală privind extrădarea sa.

Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul „Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia.

Fostul ministru a spus că nu doreşte să se întoarcă în România, invocând condiţiile din penitenciare şi a contestat decizia judecătorilor bulgari privind extrădarea. Hotărârea a host amânată pentru 8 iunie , dată la care expiră perioada celor 60 de zile de punere în aplicare a mandatului european de arestare.

În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat de mai multe ori soluţionarea recursului în casaţie , o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru, după ce a refuzat să participe prin videoconferinţă la acest proces.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”