Decizia de a-l schimba pe generalul Armaghedon, „semn de disperare” din partea lui Putin

Decizia de a-l schimba pe generalul Armaghedon, „semn de disperare” din partea lui Putin

Numirea unui nou comandant al forțelor armate care luptă în Ucraina este „un semn de disperare” din partea lui Vladimir Putin, a apreciat un fost șef al Statului Major General al Marii Britanii.

Putin l-a numit pe Valeri Gherasimov comandant al forțelor ruse în Ucraina FOTO EPA-EFE

Președintele rus Vladimir Putin a efectuat săptămâna trecută o nouă remaniere a conducerii militare a invaziei sale în Ucraina, punându-l pe Valeri Gherasimov, șeful Statului Major rus, în locul generalului Serghei Surovikin, care a fost numit comandant al forțelor armate combinate în urmă cu doar câteva luni, în octombrie.

În perspectiva lordului Richard Dannatt, fostul șef al Statului Major General al Marii Britanii, această decizie se explică prin faptul că generalul Surovikin nu a reușit să facă o diferență pe câmpul de luptă împotriva forțelor ucrainene.

„Este o mișcare foarte interesantă faptul că Putin l-a pus acum pe Gherasimov la conducere. El este șeful Statului Major General, deci este soldatul numărul unu din Rusia. Cred că, probabil, puteți interpreta acest lucru ca pe un semn de disperare.

Sorokovin... avea o reputație de temut ca fiind persoana care a redus la moloz Alep și Siria și s-a crezut că el este omul cu adevărat dur care poate face diferența. Ei bine, este clar că nu a fost capabil să facă diferența”, a spus Dannatt pentru Ski News.

În plus, în opinia acestuia, schimbarea reflectă tensiunile care au apărut între armată și forțele mercenare Wagner care au devenit tot mai vizibile pe câmpul de luptă din Ucraina.

Pe de altă parte, generalul Gherasimov ar putea avea oportunitatea s ă îi ia locul lui Putin , a cărui poziție devine tot mai șubredă.

„Liderii militari ruși constituie grupul cel mai nemulțumit în acest moment, în frunte cu Gherasimov. Dacă el s-ar putea gândi la un plan și ar avea curajul moral de a-l duce la bun sfârșit, aș putea întrezări o lovitură la palat, o lovitură de stat la Kremlin, condusă de Gherasimov, deoarece armata este absolut sătulă de ingerința exercitată de Putin.

Trebuie să îl urmărim cu atenție pe Gherasimov. El ar putea fi cel care să beneficieze de un moment Iulius Cezar și să înfigă cuțitul."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...