Decizia luată de FIFA după gestul sfidător al Germaniei la poza de grup

Decizia luată de FIFA după gestul sfidător al Germaniei la poza de grup

La poza de grup de dinaintea meciului cu Japonia, scor 1-2, de la Cupa Mondială din Qatar, fotbaliștii Germaniei și-au pus mâna la gură, în semn de protest față de cei de la FIFA.

Fotbaliștii germani au protestat față de FIFA la meciul cu Japonia. Foto Profimedia

Nemții au explicat la finalul meciului că nu a fost vorba de un gest cu tentă politică, ci de unul prin care s-a dorit promovarea drepturilor omului , iar FIFA a decis să nu îi sancționeze în vreun fel. Conform publicației britanice Sky Sports, FIFA nu va aplica nicio măsură disciplinară împotriva Germaniei.

Deși, la presinea tot mai mare a mass-media, jucătorilor și oficialilor unor echipe participante la CM Qatar 2022, FIFA a acceptat ca semnul distinctiv al comunității LGBT să poată fi afișat, totuși banderola ”OneLove”rămâne interzisă pe întreaga durată a turneului.

Astfel, am putea asista la un nou protest din partea Germaniei, la meciul cu Spania, programat duminică, de la ora 21:00 și difuzat în direct de TVR 1.

Ce vor nemții

La scurt timp după fluierul de start, pe pagina oficială de Twitter a Federației germane a fost publicat un mesaj care explică gestul de mai sus.

"Nu a fost despre luarea unei poziții politice. Drepturile omului nu se negociază. Asta ar trebui să fie o regulă, dar încă nu este cazul. Tocmai de asta mesajul transmis este atât de important pentru noi. Să ne interziceți banderola este la fel ca și cum ne-ați interzice să vorbim. Ne susținem în continuare poziția.

Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a promova valorile existente în Germania: diversitatea și respectul reciproc. Am vrut să ne facem vocea auzită, împreună cu alte națiuni", au scris oficialii federației germane de fotbal.

Grupa E, Cupa Mondială 2022, program

23 noiembrie

Germania - Japonia 1-2 (Gundogan 33 / Ritsu Doan 75 și Takuma Asano 83)

Spania - Costa Rica 7-0 (Dani Olmo 11, Asensio 21, Ferran Torres 31, 54, Gavi 74, Carlos Soler 90, Morata 90+3)

27 noiembrie

Japonia - Costa Rica, ora 12:00, TVR 1

Spania - Germania, ora 21:00, TVR 1

1 decembrie

Japonia - Spania, ora 21:00, TVR 1

Costa Rica - Germania, ora 21:00, TVR 2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...