Decizia privind eliberarea chestorului Despescu din funcţia de şef al Poliţiei Române, publicată în Monitorul Oficial

Decizia privind eliberarea chestorului Despescu din funcţia de şef al Poliţiei Române, publicată în Monitorul Oficial

Decizia premierului interimar, Mihai Fifor, privind eliberarea chestorului şef de poliţie Bogdan Despescu din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Totodată, în Monitorul Oficial a fost publicată şi decizia prim-ministrului interimar privind împuternicirea ca şef al IGPR a chestorului de poliţie Cătălin Ioniţă pentru o perioadă de şase luni. Ioniţă era şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI.

Schimbarea din funcţie a lui Despescu a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, ca urmare a situaţiei generate de cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie şi agresiuni sexuale, dosar preluat de Parchetul General.

Carmen Dan a cerut demiterea sa la scurt timp de la prinderea poliţistului, însă premierul de atunci, Mihai Tudose, a cerut un raport de la Bogdan Despescu cu măsurile întreprinse în cazul poliţistului respectiv.

Schimbarea şefului Poliţiei Române a venit în interimatul la conducerea Guvernului asigurat de Mihai Fifor, după ce Mihai Tudose şi-a dat demisia.

Miercuri, în ziua demiterii sale, Bogdan Despescu a transmis un mesaj public colegilor din IGPR, în care le mulţumeşte pentru sprijinul acordat pe perioada mandatului şi ţine să sublinieze că a dispus în cazul poliţistului Eugen Stan luarea tuturor măsurilor pentru identificarea şi prinderea sa, precum şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile.

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, şi adjunctul său, Nicu Dragoş Orlando, au solicitat pe 12 ianuarie încetarea împuternicirii în funcţiile deţinute, în urma scandalului ce îl vizează pe poliţistul Eugen Stan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex

5 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!