Decizia UEFA după meciul România-Kosovo: cine are acces pe stadion la partida cu Andorra. FRF a fost amendată

Decizia UEFA după meciul România-Kosovo: cine are acces pe stadion la partida cu Andorra. FRF a fost amendată

După incidentele de la meciul România-Kosovo, UEFA a dat verdictul. FRF a fost amendată cu 52.000 de euro, iar la meciul cu Andorra, care va avea loc pe 15 ocotmbrie, pe stadion au acces doar copiii cu vârsta sub 14 ani.

Incidente la meciul România-Kosovo FOTO Inquam Photos/ George Călin

"Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare", se arată într-un comunicat al Federației, citat de gsp.ro .

România – Kosovo, oprit de niște huligani: Incident șocant pe Arena Națională FOTO

Incidentele au avut loc pe 12 septembrie 2023, pe Arena Națională, la meciul România – Kosovo . Huliganii de la „Uniți sub tricolor“ au afișat următorul banner: „Kosovo e Serbia“. Aluzie la faptul că România nu recunoaște acest stat. După vreo 16 minute de joc, observând acest banner, jucătorii naționalei Kosovo au ieșit de pe teren în semn de protest! Degeaba s-au dus jucătorii români în sectorul ocupat de huliganii de la „Uniți sub tricolor“ și le-au implorat să dea acel banner jos.

Abia după ce jucătorii kosovari au ieșit de pe teren, banner-ul a dispărut. Degeaba însă! Meciul a fost întrerupt, iar România va primi o pedeapsă drastică de la UEFA.

Mesajul șocant al unui jucător pentru suporterii români: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!”

După ce s-a strigat în tribune „Kosovo e Serbia“, Mergim Vojvoda, 28 de ani, fundașul dreapta al Kosovo, l e-a răspuns fanilor români cu simbolul albanez al vulturului și a strigat: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!".

Adem Jashari este fostul comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo, organizație paramilitară care s-a luptat pentru independența țării. Mulți albanezi îl venerează ca luptător al libertății și independenței provinciei Kosovo, însă sârbii îl consideră a fi un criminal de război. A fost omorât la 42 de ani.

Fotbalistul a relatat evenimentul și jurnaliștilor străini: „Ne așteptam la asta după egalul nostru cu Elveția. Ne-au primit fără respect. E de neînțeles cum se pot întâmpla astfel de lucruri în 2023. Să ne țină înăuntru 40 de minute e incredibil. Ne-au insultat țara, au fost rasiști. Am greșit întorcându-ne pe teren. N-ar fi trebuit să le permitem să ne insulte țara. Am vărsat sânge pentru ea", a declarat Vojvoda, potrivit cotidianului Telegrafi.

După o așteptare de peste 40 de minute , meciul România - Kosovo s-a reluat din minutul 18, de la scorul de 0-0. Partida s-a terminat 2-0 după golurile marcate de Nicolae Stanciu (83) şi Valentin Mihăilă (90+3).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?