Decizie istorică la US Open! Jucătorii și antrenorii vor putea comunica în timpul meciurilor. Există anumite condiții

Decizie istorică la US Open! Jucătorii și antrenorii vor putea comunica în timpul meciurilor. Există anumite condiții

Conform unei hotărâri a ATP și WTA, antrenorii vor putea da indicații verbale și non-verbale din tribune în timpul meciurilor, cu condiția să rămână pe locurile lor și să comunice cu sportivii doar atunci când aceștia se află pe aceeași jumătate de teren. Acest lucru era intezis până acum la turneele de Grand Slam.

Simona și antrenorul ei, Patrick Mouratoglou. Foto Instagram Simona Halep

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a salutat decizia conform căreia antrenorii vor putea da indicații din tribune la turneele de tenis: „Felicitări, ATP, pentru legalizarea unei practici care a fost folosită aproape la fiecare meci, de decenii încoace! Gata cu ipocrizia!”, a afirmat Mouratoglou atunci când ATP a anunțat că a implementat controversata regulă, scrie ProSport.

Indicațiile verbale și non-verbale sunt permise la US Open 2022, dar dintr-un loc special amenajat. Antrenorii vor comunica cu jucătorii, fără să întrerupă jocul sau să deranjeze adversarii. Stefanos Tsitsipas este unul dintre tenismenii care au primit cu bucurie vestea introducerii coachingului la US Open.

„Am primit o mulțime de sancțiuni pentru coaching, pe care le-am considerat incorecte. Dar acum că s-a legalizat, sunt mai mult decât fericit că nu va trebui să am de-a face cu arbitri care sunt atât de stricti și vor să strice jocul!”, a spus grecul, în timp ce Taylor Fritz, un alt jucător important din circuitul ATP, a dezaprobat ferm modificarea regulamentului: „Chiar urăsc asta! Tenisul este un sport individual, așa că de ce ar trebui altcineva să te ajute? Cred că oamenii subestimează cât de strategic este tenisul! Simt că pierdem o parte importantă a sportului nostru”, a spus americanul.

Serena Williams, scandal mare după ce a primit sfaturi din tribună

image

Serena a luat foc după ce a fost acuzată de arbitru că a trișat. Captură TV

Serena Williams a fost sancționată pentru coaching în finala de la US Open 2018, în urma unui gest făcută în tribună de tehnicianul francez. Marea campioană americană s-a certat cu arbitrul Carlos Ramos, pierzând finala cu 6-2, 6-4, acuzându-l de sexism. Ea a răbufnit în timpul finalei pierdute cu Naomi Osaka, după ce a fost sancționată pentru că a primit indicații chiar de la Patrick Mouratoglou, antrenorul ei de atunci. Acum, reputatul tehnician francez o antrenează pe Simona Halep și jubilează după schimbarea regulamentului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”