Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator, disponibile pe o platformă operaționalizată de STS/Documentele necesită semnătură olografă, dar pot fi prezentate direct de pe telefon

Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator, disponibile pe o platformă operaționalizată de STS/Documentele necesită semnătură olografă, dar pot fi prezentate direct de pe telefon

Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator, disponibile pe o platformă operaționalizată de STS/Documentele necesită semnătură olografă, dar pot fi prezentate direct de pe telefon.

Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator, necesare pentru cei care trebuie să se deplaseze în afara locuinței în interes de serviciu sau din alte cauze, sunt disponibile începând de duminică pe platforma formular.sts.ro, operaționalizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, informează Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit unui comunicat, documentele pot fi completate de pe telefon sau calculator, însă ele trebuie semnate olograf. Declarațiile pot fi prezentate autorităților și direct de pe telefon.

Redăm mai jos comunicatul integral

”Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.”

Descarcă declarațiile de pe formular.sts.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit