Declarațiile scandaloase ale unui aspirant republican la rolul de candidat la președinția SUA: zid la granița cu Canada, Zelenski e un nazist

Declarațiile scandaloase ale unui aspirant republican la rolul de candidat la președinția SUA: zid la granița cu Canada, Zelenski e un nazist

Un zid între SUA și Canada? Ideea a apărut în timpul unei dezbateri prezidențiale republicane, din partea unui candidat care insista că politicile de frontieră ale partidului său nu sunt suficient de dure.

Vivek Ramaswamy a stârnit indignare cu declarațiile sale FOTO cbc.ca

Antreprenorul Vivek Ramaswamy a adus ideea în discuție fără să fie întrebat, miercuri seară, la Miami. Bombardarea laboratoarelor de droguri din Mexic a devenit o idee din ce în ce mai populară în partidul său, alături de construirea unui zid de-a lungul graniței de sud a SUA.

Dar Ramaswamy a spus că aceste politici nu merg suficient de departe. El a deplâns faptul că granița de nord a SUA nu este discutată atât de des pe cât ar trebui. „Sunt singurul candidat de pe această scenă, din câte știu eu, care a vizitat efectiv granița de nord", a spus Ramaswamy, la finalul remarcilor despre securitatea frontierei.

Constituția americană l-ar putea descalifica pe fostul președinte Donald Trump din campania electorală din 2024 din cauza presupusului său rol în revolta de la Capitoliu. Andrew Chang explică o secțiune rar folosită din cel de-al 14-lea Amendament și vorbește despre argumentele pe care le vom auzi în procesele în curs de judecată.

„Anul trecut a fost capturat suficient fentanil doar la granița de nord pentru a ucide trei milioane de americani. Așa că trebuie să patinăm acolo unde se îndreaptă pucul - nu doar acolo unde se află pucul", a spus el, potrivit mediaite.com .

„Nu construiți doar zidul - construiți ambele ziduri". Nu a fost o replică de aruncat. Ramaswamy a început să ridice această idee ca parte a platformei sale și a scris pe Twitter despre asta luna trecută.

Dezbaterea de miercuri ar fi fost cel mai important loc de desfășurare pentru propunerea sa. Ramaswamy a mai spus că SUA ar trebui, de asemenea, să-și folosească armata pentru a sigila orice tuneluri construite de bandele de traficanți.

Republicanii se plâng de granița de nord

Pentru context, Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA raportează că două kilograme de fentanil au fost confiscate în regiunea de frontieră nordică în acest an. Acest lucru reprezintă aproximativ 0,0074% din cele 27.000 de kilograme confiscate în total, potrivit cifrelor agenției.

Parlamentarii republicani s-au plâns mai des de granița de nord în contextul migrației neautorizate, dar cifrele rămân o mică parte din totalul migranților care intră în SUA.

Doar 2,7% dintre persoanele oprite în încercarea de a intra în SUA din Canada de la începutul anului fiscal 2022 încercau de fapt să intre între punctele de trecere, potrivit datelor americane disponibile la începutul acestui an.

La un an de la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump îl devansează pe Joe Biden în sondaje în mai multe state-cheie - și intră și iese din tribunale pentru a se apăra de o serie de acuzații penale. Ruth Igielnik, de la New York Times, deslușește atmosfera politică la sud de graniță.

Ramaswamy nu este primul candidat la nominalizarea republicană la președinție care vorbește despre un zid cu Canada. Ultima dată, nu s-a terminat bine pentru candidat.

Pentru că pur și simplu a vorbit fără să se gândească la posibilitatea unui zid cu Canada, Scott Walker a fost ridiculizat fără milă în campania din 2016. A fost ironizat de alți republicani. Viitorul câștigător, Donald Trump, chiar a respins ideea într-un schimb de replici cu CBC News.

Ambasadorul Canadei în SUA de la acea vreme a luat parte la batjocură. Gary Doer s-a întrebat cum de Walker, guvernatorul unui stat al Marilor Lacuri, Wisconsin, fără îndoială conștient de acea masă de apă, intenționa să construiască un zid peste monumentala graniță naturală.

Walker a dat repede înapoi. În curând s-a retras din cursă. Necrologul New York Times pentru campania sa eșuată spunea că șirul său de gafe i-a neliniștit pe susținători și cita în mod special comentariul despre zidul canadian.

Cu doar un an până la alegeri, campania lui Ramaswamy a durat deja mai mult decât cea a lui Walker și se află pe locul patru în ipoteticele sondaje naționale pentru alegerile primare.

Cu toate acestea, el rămâne un candidat îndepărtat, situându-se la aproximativ 54 de puncte procentuale în spatele lui Donald Trump, candidatul republican, care a lipsit de la dezbaterea de miercuri.

„Defăimare condamnabilă a președintelui evreu al Ucrainei”

Nu este singura ieșire deplasată a lui Vivek Ramaswamy. Candidatul republican s-a referit la președintele evreu al Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca fiind un „comediant în pantaloni cargo" și un „nazist".

Președintele rus Vladimir Putin și guvernul său au afirmat că guvernul Ucrainei este plin de „naziști" pentru a justifica invazia, precum și pentru a folosi ca armă patriotismul persistent al țării cu privire la cel de-al Doilea Război Mondial, după cum au explicat The New York Times și alte publicații.

În timpul dezbaterii republicane de la NBC News, Ramaswamy a fost întrebat dacă susține continuarea ajutorului și a finanțării față de Ucraina. Outsiderul republican s-a folosit de timpul petrecut pe scenă pentru a lansa atacuri personale la adresa lui Zelenski și pentru a susține că Ucraina nu este o democrație legitimă.

„Ucraina nu este un model de democrație. Aceasta este o țară care a interzis 11 partide de opoziție. A consolidat toate mijloacele de informare în cadrul unui singur braț media al televiziunii de stat. Asta nu este democratic. Amenință că nu va organiza alegeri în acest an dacă SUA nu oferă mai mulți bani. Asta nu este democratic", a declarat Ramaswamy în fața audienței, potrivit cbc.ca .

„A sărbătorit un nazist în rândurile sale. Comediantul în pantaloni cargo, un bărbat pe nume Zelenski, care o face în propriile rânduri. Asta nu este democratic", a adăugat el. „Acestea sunt faptele dure și un fel de încadrare a acestui lucru ca un fel de bătălie între bine și rău. Nu credeți asta".

Scriitorul senior de la National Review Noah Rothman a calificat retorica lui Ramaswamy drept o „defăimare condamnabilă a președintelui evreu al Ucrainei doar pentru păcatul de a-și apăra țara împotriva unui război neprovocat de cucerire și subjugare teritorială. Depravat din punct de vedere moral ".

Campania lui Ramaswamy a susținut ulterior că se referea la Yaroslav Hunka, un fost nazist ucrainean pe care Zelenskyy l-a aplaudat în Canada în septembrie, potrivit reporterului Jewish Insider Matthew Kassel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?