Declarațiile unui milionar au scandalizat o lume întreagă: Rata șomajului ar trebui să crească pentru a combate „aroganța” VIDEO

Declarațiile unui milionar au scandalizat o lume întreagă: Rata șomajului ar trebui să crească pentru a combate „aroganța” VIDEO

Tim Gurner, un magnat imobiliar din Australia, este de părere că șomajul ar trebui să crească în această țară pentru a le aduce aminte angajaților „înfumurați” care le este locul. După declarațiile șocante care i-au atras critici, Gurner a prezentat scuze, spunând că regretă „profund”, relatează BBC .

Tim Gurner are o avere estimată la 598 de milioane de dolari. Foto Captură video X (Twitter)

Trebuie să vedem suferință în economie", a declarat Gurner, unul dintre cei mai bogați oameni din Australia, în vârstă de 41 de ani.

De altfel, el a mai intrat în atenția publicului și a presei după ce a declarat că tinerii nu-și pot permite să achiziționeze o locuință fiindcă dau banii pe pâine prăjită cu avocado.

Videoclipul cu remarcile sale a devenit viral , adunând peste 23 de milioane de vizualizări și stârnind numeroase critici în mediul online.

Aflându-se la un summit imobiliar, care a avut loc în această săptămână, omul de afaceri a afirmat că pandemia COVID-19 a avut consecințe negative în ceea ce privește etica muncii. În plus, acesta a susținut că și comportamentul angajaților s-a schimbat în rău.

Pentru a-și motiva afirmațiile, Gurner a dat ca exemplu constructorii . Conform acestuia, schimbarea menționată are efecte negative asupra productivității în sector, ceea ce, laolaltă cu reglementările mai stricte, duce la lipsa de case în Australia.

În acest sens, el a declarat că rata actuală a șomajului din țară, de 3,7%, ar trebui să crească cu 40-50% pentru a combate „aroganța de pe piața muncii". Prin urmare, peste 200.000 de oameni ar urma să rămână fără slujbe.

A avut loc o schimbare sistematică în urma căreia angajații au impresia că angajatorul este extrem de norocos să îi aibă", a susținut Gurner, care are o avere estimată la 598 de milioane de dolari.

Trebuie să le reamintim oamenilor că ei lucrează pentru angajator, și nu invers”, a mai ținut el să menționeze.

„Profund insensibile”

La scurt timp însă, Gurner a spus într-o postare publicată pe LinkedIn că „regretă profund” declarațiile despre șomajul și productivitatea din Australia.

El a susținut că sunt „discuții importante de purtat în contextul actual caracterizat de o inflație ridicată, de presiuni asupra prețurilor locuințelor și a chiriilor din cauza lipsei de ofertă și de alte probleme legate de costul vieții".

Potrivit acestuia, declarațiile făcute la adresa angajaților, comercianților și a familiilor din întreaga țară au fost „profund insensibile”.

Comentariile făcute de Gurner, director executiv și fondator al Gurner Group, survin într-un moment în care multe firme au discuții cu angajații pe diverse teme, precum munca la distanță și salarizarea.

Mai mult decât atât, unii parlamentari australieni au reacționat la declarațiile omului de afaceri, printre care și Jerome Laxale și Keith Wolahan.

Deputatul Jerome Laxale a spus că sunt „comentarii pe care le-ai asocia unui răufăcător din desene animate”, în vreme ce Wolahan, deputat liberal, a spus că „nu ar putea fi mai deplasate".

Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanților a SUA, a reacționat, de asemenea, la afirmațiile magnatului.

Vă reamintesc că marii directori executivi și-au mărit atât de mult propriile salarii încât raportul dintre salariile directorilor executivi și cele ale angajaților se află acum la unele dintre cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată", se arată într-o postare publicată pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter) de Ocasio-Cortez.

Totuși, alții, precum președintele Minerals Council of Australia, Andrew Michelmore, i-au luat apărarea.

Angajații s-au obișnuit să câștige aceeași sumă de bani, dar să nu muncească la fel de mult", a declarat Michelmore pentru ziarul Australian Financial Review (AFR).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat