Decorațiuni de interior care vor pune în evidență orice cameră decorată minimalist

Decorațiuni de interior care vor pune în evidență orice cameră decorată minimalist

În arhitectura și design interior, stilul minimalist presupune întoarcerea către culori neutre, nuanțe deschise, decorațiuni puține și mobilier suficient pentru strictul necesar.

În ultimul timp există o tendință generală de a migra toate aspectele vieții către minimalism. Pe plan financiar, nutrițional, stil personal sau design interior, minimalismul pare nu doar o cale către un portofel mai plin, ci și către liniște interioară. În ceea ce privește arhitectura și design-ul interior, stilul minimalist presupune întoarcerea către culori neutre, nuanțe deschise, decorațiuni puține și mobilier suficient pentru strictul necesar.

Cu atât mai mult, în aceste condiții, regula de a sparge monotonia cu o pată de culoare pare mai actuală decât oricând. Cum putem face acest lucru în camerele decorate în stil minimalist?

  • Tablourile canvas cu femei pun punctul pe „i”

Există o infinitate de imagini cu femei superbe din toate culturile lumii și nimic nu sparge mai mult o monotonie minimalistă decât un tablou contrastant. Alege unul dintre miile de tablouri canvas cu femei pentru casa ta și bucură-te de artă de fiecare dată când ajungi acasă după o zi obositoare la job.

  • Obiecte decorative din culturi diferite pentru pete de culoare în toate colțurile camerelor

O cameră decorată în nuanțe neutre este locul perfect pentru toate suvenirurile pe care ai vrut să le cumperi în vacanțe dar nu ai știut dacă se vor integra în stilul casei tale. Data viitoare când mergi într-o vacanță exotică, într-o țară superbă precum Egipt, Maroc sau Japonia, ia cu tine un suvenir care chiar îți face cu ochiul din vitrină. Adio nepotrivirile dintre suveniruri și stilul de design din casă, acum vei reuși să integrezi orice obiect în peisaj.

  • Pernele în culori vii vor aduce o pată de culoare în camera ta

Deja nu mai este o noutate faptul că pernele pot fi utilizate în orice cameră pentru a puncta discret (sau mai puțin discret, în cazul în care te simți brusc într-un vibe excentric) zonele de interes. In acest moment poți achiziționa perne de dimensiuni reduse de la toate magazinele de profil, iar fețele de pernă pot fi nu doar colorate, ci și în număr cât mai mare. Astfel, oricând vrei o schimbare în casa ta, poți înlocui fețele de pernă cu unele de altă culoare.

  • Plantele, culoare vie în orice cameră din casa ta

Nu degeaba magazinele cu plante răsar mai rapid decât ciupercile după ploaie, florile de apartament sunt o metodă grozavă de a decora orice cameră mobilată în stil minimalist. Mai mult, dacă verdele pur și simplu nu este o culoare care te inspiră, poți alege flori de interior în culori care mai de care mai țipătoare. Pornind de la clasica Crăciniță, până la trandafirii multicolori în ghiveci sau Cineraria, sigur există o culoare care îți va bucura sufletul în fiecare zi. Alege plante cu proprietăți speciale pentru un avantaj în plus, cum ar fi cele care purifică aerul din camera unde sunt plasate.

  • Profită de orice sărbătoare pentru a aduce energie pozitivă în casă

Nu degeaba magazinele de decorațiuni se umplu cu obiecte care mai de care mai colorate în perioada oricărei sărbători. Bucătăria, camera de zi sau chiar dormitorul pot deveni oaze de fericire indiferent de ziua calendaristică în care ne găsim. Partea cea mai bună? Odată achiziționate, toate decorațiunile sunt mai mult decât excelente pentru a fi utilizate ani la rândul. Paștele, Crăciunul sau ziua ta de naștere vor deveni brusc mult mai interesante odată ce colecția ta de decorațiuni le va înfrumuseța în fiecare an.

Stilul minimalist este o modalitate excelentă pentru a ne rupe de stresul și agitația cotidiană. Atunci când ajungem acasă, ne uităm în cont sau deschidem ușide de la dulap, cu cât avem mai puține decizii de luat, cu atât mai bine. Acest lucru nu înseamnă, însă, că vom trăi o monotonie permanentă. Fiecare detaliu al vieții este important, iar atunci când abordăm minimalismul trebuie să rupem cumva monotonia măcar o dată la câteva zile.

În cazul design-ului interior, este foarte util și cost-eficient să utilizăm decorațiunile pentru a sparge monotonia stilului minimalist. Există nenumărate metode de a aduce o pată de culoare în viața noastră, trebuie doar să o găsești pe cea potrivită ție. Fie că dezvolți o pasiune pentru fețe de pernă care mai de care mai colorate, fie că abia aștepți următoarea vacanță pentru a achiziționa noi suveniruri interesante sau cumperi un nou tablou cu o femeie superbă în culori tari, cu siguranță te vei bucura de aceste schimbări în momentul în care intri în casă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!