Decret stare de urgenţă/Măsuri cu aplicabilitate graduală: Interzicerea circulaţiei pe diferite rute, a metroului; închiderea temporară a localurilor

Decret stare de urgenţă/Măsuri cu aplicabilitate graduală: Interzicerea circulaţiei pe diferite rute, a metroului; închiderea temporară a localurilor

Interzicerea graduală a circulaţiei rutiere, feroviare, maritime, fluviale, aeriene pe diferite rute şi a metroului, închiderea temporară a unor localuri publice şi limitarea activităţii spitalelor publice la internarea şi rezolvarea cazurilor urgente, se află printre măsurile de primă urgenţă cu aplicabilitate graduală cuprinse în decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Aceste măsuri prevăd izolarea şi carantina persoanelor provenite din zonele de risc, precum şi a celor care iau contact cu acestea, măsuri de carantinare asupra unor clădiri, localităţi sau zone geografice, închiderea graduală a punctelor de trecere a frontierei de stat.

De asemenea, se prevede limitarea sau interzicerea circulaţiei vehiculelor sau a persoanelor în/spre anumite zone ori între anumite ore, precum şi ieşirea din zonele respective, interzicerea graduală a circulaţiei rutiere, feroviare, maritime, fluviale sau aeriene pe diferite rute şi a metroului, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociaţiilor şi ale altor localuri publice.

Totodată, se va mai asigura paza şi protecţia instituţională a staţiilor de alimentare cu apă, energie, gaze, a operatorilor economici care deţin capacităţi de importanţă strategică la nivel naţional.

Măsurile mai prevăd şi identificarea şi rechiziţionarea de stocuri, capacităţi de producţie şi distribuţie, de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi medicamente utilizate/utilizabile în tratarea COVID-19.

O altă măsură se referă la limitarea activităţii spitalelor publice la internarea şi rezolvarea cazurilor urgente, astfel încât se consideră urgenţe de ordin I - pacienţi internaţi prin Unităţi de primiri urgenţe/Compartimente de primiri urgenţe care îşi pot pierde viaţa în 24 de ore, urgenţe de ordin II - pacienţi care trebuie trataţi în cadrul aceleiaşi internări (odată diagnosticaţi nu pot fi externaţi) şi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, respectiv diagnosticaţi cu COVID-19, mai arată documentul.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale