Decretele de numire a procurorului general, dar şi a şefilor DNA şi DIICOT - publicate în Monitorul Oficial

Decretele de numire a procurorului general, dar şi a şefilor DNA şi DIICOT - publicate în Monitorul Oficial

Decretele de numire în funcţie a procurorului general al României - Gabriela Scutea, dar şi a şefilor DNA - Crin-Nicu Bologa - şi DIICOT - Elena-Giorgiana Hosu, pentru un mandat de 3 ani, au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Gabriela Scutea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe Crin-Nicu Bologa - la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pe Elena-Giorgiana Hosu - procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism .

Pe 14 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a CSM a înaintat şefului statului propunerile ministrului Justiţiei pentru numirea în cele trei funcţii, însoţite de avize.

Gabriela Scutea şi Giorgiana-Elena Hosu au primit aviz negativ, iar Crin-Nicu Bologa - aviz pozitiv. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…