Decretul prin care mai multe categorii de ucraineni obţin mai uşor cetăţenia rusă, semnat de Putin

Decretul prin care mai multe categorii de ucraineni obţin mai uşor cetăţenia rusă, semnat de Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se acordă acces la procedura accelerată de obţinere a cetăţeniei ruse pentru anumite categorii de ucraineni, inclusiv pentru rezidenţii estului separatist al Ucrainei, informează miercuri agenţiile internaţionale de ştiri.

Potrivit AFP, conform acestui decret, mai multe categorii de cetăţeni ucraineni ar putea deţine şi un paşaport rus, îndeosebi cei care dispun deja de un permis de rezidenţă rus.

Aceste planuri au atras nemulţumirea Uniunii Europene şi a Kievului, aminteşte Reuters.

Kremlinul a publicat o listă lungă cu cetăţenii eligibili pentru a beneficia de simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei ruse, în termen de trei luni, inclusiv pentru ucrainenii care locuiesc în "anumite teritorii", cum ar fi regiunile Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei.

Decretul intră în vigoare chiar în ziua semnării, 1 mai.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu este nimic în neregulă cu simplificarea procedurilor de primire a unor paşapoarte ruse pentru rezidenţii regiunilor separatiste ucrainene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria