Defecțiunea la sistemul informatic al BA, provocată de un contractor care a întrerupt din greșeală alimentarea cu energie electrică (presă)

Defecțiunea la sistemul informatic al BA, provocată de un contractor care a întrerupt din greșeală alimentarea cu energie electrică (presă)

Un contractor care realiza lucrări de mentenanță la centrul de date al companiei British Airways (BA) a întrerupt din neatenție alimentarea cu curent electric, decuplând de la rețea sistemul IT al companiei și afectând 75.000 de pasageri săptămâna trecută, a relatat vineri ziarul Times, citat de Reuters.

Citând o sursă din BA, ziarul britanic a informat că sistemul de alimentare cu electricitate care a provocat pana la sistemul informatic funcționa perfect, dar a fost decuplat din greșeală de un muncitor. Prin urmare, investigația pe această temă se va concentra cel mai probabil pe o eroare umană, nu pe o defecțiune a echipamentelor, a mai declarat sursa citată pentru Times.

Compania British Airways a anulat sâmbăta trecută toate zborurile de pe aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick , dând vina pe o supratensiune care ar fi afectat sistemul IT, centrele de relații cu clienții, operațiunile de zbor și site-ul BA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria