Degringoladă totală: PSD în pragul disoluției! Președintele PSD Bacău, Cosmin Necula: Doamna Dăncilă, doamnelor şi domnilor miniştri, daţi-vă demisia!

Degringoladă totală: PSD în pragul disoluției! Președintele PSD Bacău, Cosmin Necula: Doamna Dăncilă, doamnelor şi domnilor miniştri, daţi-vă demisia!

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Bacău, Cosmin Necula, a cerut demisia guvernului ca urmare a pierderii alegerilor europarlamentare de către social-democraţi, considerând că rezultatul poate fi comparat cu cel al unor alegeri parlamentare, transmite Agerpres.

 
Cosmin Necula, care este şi primarul municipiului Bacău, a scris, pe pagina sa de Facebook, că PSD trebuie să treacă în opoziţie.

„Am convingerea că România trebuie să aibă o opoziţie de stânga puternică. Însă, într-o opoziţie de stânga veritabilă nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi! Rezumând, doamna Dăncilă, vă rog să vă daţi demisia! Doamnelor şi domnilor miniştri, vă rog să vă daţi demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziţie’, a scris Cosmin Necula.

Preşedintele PSD Bacău a mai spus că, prin votul de duminică, „poporul a spus Partidului Social Democrat, suficient”.

„Este momentul să înţelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar şi transparent, cetăţenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaştem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalenţa unor alegeri parlamentare. Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României. Consider că, în actualul context european şi naţional, cei care au câştigat aceste alegeri trebuie să îşi asume guvernarea. Românii aşteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei ţări”, a declarat Cosmin Necula.

În judeţul Bacău, PSD a câştigat alegerile cu 27,80%, fiind urmat de PNL cu 27,11% şi Alianţa 2020 USR PLUS cu 19,76%. Pe poziţia a patra s-a clasat Pro România cu 6,23%, urmat de PMP cu 5,40% şi ALDE cu 5,29%.

În municipiul Bacău, alegerile au fost câştigate de Alianţa 2020 USR PLUS cu 30,33%. Pe poziţia a doua s-a clasat PNL cu 22,14%, în timp ce PSD ocupă poziţia a treia cu 18,92%.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…