Delictele motivate de ură în creştere cu 17% anul trecut în Statele Unite

Delictele motivate de ură în creştere cu 17% anul trecut în Statele Unite

Delictele motivate de ură s-au înmulţit cu 17% anul trecut în Statele Unite ale Americii (SUA), a anunţat marţi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) în raportul său anual, relatează dpa.

Majoritatea delictelor menţionate în raport au fost intimidări sau atacuri, dintre care 60% au fost motivate rasial, în timp ce 20% au fost atacuri motivate de ură religioasă.

Anul trecut, grupuri de extremă dreapta au organizat raliul 'Unite the Right', în timpul căruia a fost ucis un contra-protestatar de stânga. Principalul suspect, un presupus susţinător al supremaţiei albilor, este judecat pentru crimă şi infracţiuni motivate de ură.

Reacţia preşedintelui Donald Trump la 'Unite the Right' - inclusiv comentariile de la acel moment despre existenţa oamenilor buni 'de ambele părţi' - i-a atras numeroase critici.

Retorica preşedintelui Trump a fost remarcată şi peste Atlantic. Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a criticat pe liderul de la Casa Albă, prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Paris la comemorarea sfârşitului Primului Război Mondial, când a afirmat că naţionalismul este o 'trădare a patriotismului'.

O altă crimă motivată de ură a avut loc luna trecută în SUA, când un susţinător al supremaţiei albilor a atacat o sinagogă din Pittsburgh, omorând 11 persoane în timpul unei slujbe religioase.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...