Demență totală, ură viscerală/Tăriceanu, mai cretin ca Pleșoianu! Cere „închiderea de urgență” a site-ului oficial al Administrației Prezidențiale

Demență totală, ură viscerală/Tăriceanu, mai cretin ca Pleșoianu! Cere „închiderea de urgență” a site-ului oficial al Administrației Prezidențiale

Demență totală, ură viscerală/Tăriceanu, mai cretin ca Pleșoianu! Cere „închiderea de urgență” a site-ului oficial al Administrației Prezidențiale. Același lucru l-a cerut ieri și Liviu Pleșoianu, altă unealtă a Rusiei în România.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut sâmbătă ”închiderea de urgență” site-ului oficial al Administrației Prezidențiale – presidency.ro -, acuzând publicarea ”în mod repetat” de informații ”complet false sau care nu au legătură cu realitatea”. Tăriceanu dă ca exemplu de astfel de informații false transcrierea a două declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, una referitoare la deschiderea experimentală a școlilor dintr-o provincie franceză, iar cealaltă la presupusa înțelegere secretă dintre PSD și UDMR cu privire al autonomia Ținutului Secuiesc.

”Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020”, a scris liderul ALDE sâmbătă dimineața pe Facebook.

”Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: “Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă”, a exemplificat Tăriceanu.

El precizează apoi că, de fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța, citând răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville.

”În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor”, concluzionează Tăriceanu.

Cel de-al doilea exemplu de ”informație falsă” dat de liderul ALDE este publicarea, pe data de 29 aprilie 2020, a declarației președintelui Iohannis Iohannis referitoare la presupusa înțelegere secretă dintre PSD și guvernul de la Budapesta privind ”vânzarea Ardealului”.

”Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic”, subliniază Tăriceanu.

Liderul ALDE precizează că ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului, ”site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro”.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a închis până acum mai multe site-uri din România, după ce acestea au publicat articole cu informații false referitoare la pandemia de coronavirus.

Măsura a fost luată în baza decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență pe întreg teritoriul României, care prevede că (art. 91, alin. 3):

    • ”Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.”

  • Același lucru l-a cerut ieri și Liviu Pleșoianu, altă unealtă a Rusiei în România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …