Dementul, delir jalnic la Antena 3! A ajuns un fel de Pleșoianu 2, dar cu boașe mult mai fleșcăite!

Dementul, delir jalnic la Antena 3! A ajuns un fel de Pleșoianu 2, dar cu boașe mult mai fleșcăite!

Dementul, delir jalnic la Antena 3! A ajuns un fel de Pleșoianu 2, dar cu boașe mult mai fleșcăite! Iar cu protocoale, iar cu amnistie, iar cu toate obsesiile de Dement. Omul trebuie internat și tratat ca atare. Citiți și voi ce spune: „Am fost condamnat, se spune acolo că nu-s probe, dar există studii psihologice pe care s-au bazat. Eu sunt condamnat la închisoare pe baza unui studiu psihologic sau sociologic.” Ăsta e om sănătos la cap?

Dementul a avut duminică seara prima ieșire publică la Antena 3 după ședința CEX de vineri, în care zece lideri ai partidului i-au cerut să facă un pas înapoi. Dragnea a declarat la Sinteza Zilei, referindu-se la adoptarea legilor justiției, că ”e vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios” și că ”dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul”. ”

Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală”, a mai spus liderul PSD, precizând că se vorbește prea puțin despre protocoale. Liderul PSD a susținut că în dosarul angajărilor fictive a fost condamnat ”pe baza unui studiu psihologic sau sociologic” și că nu există probe împotriva sa.

Ce a declarat Dementul:

M-am uitat după ziua de vineri, a fost o oarecare coordonare între niște evenimente. A ieșit Iohannis și a spus scăpați de Dragnea. Rezistu, scăpați de Dragnea. Toată opoziția, în frunte cu Iohannis, protocoalele nu există, nu sunt abuzuri. Ce am văzut aici în acea scrisoare, nu trebuie să ne mai certăm cu Iohannis și nu mai trebuie să vorbim despre protocoale. Cred că se vorbește prea puțin. Că a fost o coordonare, că a fost doar coincidență – mulți colegi au spus că n-a fost coincidență. Ce n-au înțeles acei colegi, n-au înțeles partidul.

A fost o mișcare foarte puternică la baza partidului de susținere a mea și o reacție violentă de respingere la astfel de cereri. Un obiectiv major este această luptă care are ca obiectiv major reinstaurarea democrației în România. Oamenii văd că suntem aproape de final și sigur că nu pot fi de acord cu ce s-a solicitat acolo. E mai puțin importantă definiția, ce a fost această mișcare.
Unde naiba sunt atitudinile alea dictatoriale, toți dintre ai au discutat. Din pacate pentru ei a apărut această coordonare. Cu doamna Andronescu am avut discuții în ultimele două săptămâni, are motive de supărare serioase. Doamna Andronescu trebuie să redevină un om important în partid. Nici doamna Andronescu nu e iubită de toată lumea, dar e nevoie de o implicare mult mai mare.

S-a spus că PSD-ul scade în sondaje din cauza vulnerabilității mele juridice. Astă toamnă am avut o discuție cu colegii și am spus dacă credeți că e necesar să-mi dau demisia, nici vorbă. Am discutat în țară, am discutat în primăvară, am avut Congresul, am avut miting și am întrebat sute de mii de oameni. Mergem înainte cu ce am început și au zis da. Am fost condamnat în 21 iunie, unul sau doi din colegii respectivi am discutat a doua zi, am spus domne nu cedez, mă las ciuruit până la capat și n-au avut nici un fel de ezitare, au spus, domne rămâi.

Cu sondajele. Că suntem la 30 și ceva la sută, n-a arătat nimeni. Eu știu că suntem undeva la 35 la sută și că eu sunt sub scorul partidului. Așa eram și în 2016 și am câștigat cu toate vulnerabilitățile, aveam și condamnare. Le-am spus că voi fi ciuruit, am fost condamnat înainte de alegerile locale și am avut un rezultat foarte bun. Am fost trimis în judecată în vara lui 2016 pentru alegerile parlamentare, dar am câștigat. Problema nu  e o fotografie la un anumit moment. E vorba de o cursă contra-cronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile justiție e în vigoare, Înalta Curte spune că nu e în vigoare. Acolo e de discutat, de ce nu aplică, singura instanță din România. Urmează Codurile Penale să fie trimise înapoi la Parlament, urmează dezbaterile pe legile securității naționale, pachet care îi doare foarte tare. Dorim să-i aduce în matca lor, să nu mai stea prin instanțe și parchete. Dacă toate lucrurile astea se întâmplă, ei au pierdut total meciul.

Întrebat dacă există un plan să fie dat jos până la 1 ianuarie. Categoric da. Preluarea președinției consiliului UE de către România înseamnă preluarea de către premierul Dăncilă și miniștri. Președintele nu are nici o atribuție guvernamentală. Cu acest guvern intrat în anul 2019 nu mai poate fi dat jos, contestat și vorbim de un an electoral. Al doilea lucru, anul electoral 2019 și mă refer la cel prezidențial înseamnă dorința lui Klaus Iohannis de a avea niște servicii care să se joace în justiție, să preseze, să amenințe, să șantajeze, să protejeze. Înseamnă un an în care rezultatele noastre o să fie și mai evidente și poate ajunge în situația domnul Iohannis să zică votați-mă pe mine că nu am făcut  nimic bun, am făcut rău că am făcut atâta agitație în România.
Mai sunt și mize politice externe. PSD-ul este cel mai mare partid de stânga din Europa. Mai sunt cinci țări doar cinci în care premierul e social-democrat. Este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni, este și ofensiva generată în Parlamentul European. Se dorește o contraofensivă la Ungaria, se dorește ceva cu o țară unde guvernul e de stânga. Vor să aibă în continuare majoritatea în Comisie, în PE, vor ca regulile să fie făcute de ei. Orice lovituri administrate unui partid de stânga…

Nu avem ce să facem decât să continuăm, cu legile, cu acțiunile miniștrilor și să ne ținem uniți. Eu nu am resentimente după ziua de vineri, dar nu mai am răbdare și nu mai am chef, nu-i un cuvânt bun, nu mai vreau să apară astfel de situații. Un atuu al PSD a fost unitatea partidului, cînd era sub atac devenea foarte unit și hotărât.

Au fost colegi care m-au certat că, dimpotrivă, n-am fost mână de fier. Eu am delegat multe atribuții în ultimele șapte opt luni și asta nu a dus la foarte multă coerență. A dus la o comunicare mai grea a mea cu restul partidului. Ceea ce nu se va mai întâmpla. Ce înseamnă mână de fier? Trebuie să definim asta.

Noi nu suntem într-o fabrică și eu sunt directorul fabricii și merg cu biciul între strunguri. Nici vorbă de așa ceva. Nu poate să spună nimeni că a venit la mine și l-am luat în pumni. Sunt momente în care blochez anumite lucruri, n-am vrut să pun la vot propunerea de a fi exclusă Gabi Firea.

Despre legile siguranței naționale. Pierderea puterii oculte pe care au avut-o. Dacă Eduard Hellvig  și în continuare îi spun, dacă nu reușește să facă toate schimbările și dacă nu reușește să-i facă pe toți din SRI că trebuie să se ocupe doar de atribuțiile din lege, nu de influență în partide și parchete, înseamnă că a stat degeaba acolo la SRI. Am senzația că mai sunt două servicii în UE care mai sunt militarizate. Directorul SRI poate să ia decizii serioase, acolo sunt reguli militare. Au luat decizia, se pune în practică.

Directorul SRI are puterea maximă în SRI. Cei care lucrează în SRI nu  se pot juca cu directorul, acolo nu se poate lua nici o hotărâre decât dacă vrea directorul. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost aprobat de Maior și inițiat. La fel și acuma.

Despre fotografii. Este atacul lui Maior, Ponta e poștașul. Și-a activat toate relațiile, toate informațiile. Am vorbit și despre ultima poză din colecția SRI-DNA. Cred că era ziua SRI, pe canapeaua aia au fost mulți, am stat eu, după aia venit Ponta în locul meu, Ghiță, Vasile Dâncu.
Acolo erau 100 de inși, ne tot învârteam. În stânga era ori Sebi Ghiță, ori Ponta. Asta o bucățică din spațiul uriaș de acolo, ne tot învârteam. Koveși povestea acolo la masă că nu știu ce avea la mână. Eu nu suport și m-am ridicat și am plecat. Nici nu cred că e un interlocutor foarte plăcut așa. Eu știu că a pus-o domnul Ponta, deocamdată în mandatul meu ca președinte PSD Koveși a plecat. Asta ca să nu mai complicăm lucrurile. Pe cine pot convinge ei, poze date de un turnător de la nașul lui.

Ca președinte PSD am imprimat curaj și unor oameni și instituții care s-au hotărât să nu mai accepte ca în România să fie astfel de abuzuri. Dacă nu aș fi avut inconștiența asta, poate oamenii ar fi stat în expectativă. Oamenii din Cameră și Senat au rezistat unor presiuni inimaginabile, luați om cu om, inclusiv cei din Comisia SPP. Sunt convins că Pahonțu i-a luat pe fiecare.

Au 50 de parlamentari ca să ceară revocarea dvs din funcție? Nu cred. Nu cred că vor depăși acea linie roșie. Sper să nu se întâmple, dar o să vedem cu toții asta. Nici mie nu-mi place de toți din partid. Ce să nu voteze, legea pensiilor? Codurile Penale? Asta o să vedem.
Legea insolvenței e ordonanță. Am avut o discuție cu dl Tăriceanu să o mai amânăm o săptămână, dar săptămâna viitoare trebuie adoptată. Toți șmecherii din România se bagă sub această umbrelă. Cu tupeu. Discutăm de chestiuni penale și la insolvență. Discutăm de chestiuni penale, ca și cu protocoalele.

Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiți, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală. Gândiți-vă la procurori, în momentul în care se adoptă legile justiției, Codurile Penale, vă dați seama ce va fi în România?

Nu știu dacă ați remarcat ce agitație a fost în CSM să nu se adopte regulamentul privind înființarea secției pentru magistrați. Primul lucru care o să iasă în public o să vedem câte dosare au fost făcute judecătorilor cu scopul de intimidare și șantaj.

Hai să discutăm despre condamnarea mea. E iar o premieră. Atunci s-a vorbit că am fraudat 2 milioane de voturi,  nu am fraudat nimic. Și acum am fost condamnat, se spune acolo că nu-s probe, dar există studii psihologice pe care s-au bazat. Eu sunt condamnat la închisoare pe baza unui studiu psihologic sau sociologic. Și atunci mă poate opri pe cineva să mă gândesc la motivele reale, inventând o anumite motivare?

Va fi o discuție serioasă și foarte dură, pentru că nu mai poate fi un ministru dacă nu știe să comunice. M-am săturat să fiu paratrăznet, nici nu e treaba mea. Sunt miniștri care fug de semnătură, care nu comunică ce fac. Nu mai pot rămâne acolo. Discuția va fi foarte sănătoasă și foarte adâncă. Sunt miniștri care nu semnează, nu-și asumă. Deleagă semnătura altcuiva iar unele acțiuni chiar le blochează. Funcționarii din ministere unii blochează că așa au ordin pe unitate, alții de frică. Constituția dă posibilitatea oricărui ministru să-și asume singur, pentru că-i decizia de oportunitate.

Despre amnistie și grațiere. Eu cred că trebuie adoptată o astfel de măsură. Eu nu o consider un act de clemență, eu consider un act de dreptate, de reparație. Noi vorbbim de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe șantaj, pe încălcarea legii. Cum adică, acordăm clemență unui om nevinovat. Că dăm OUG, sau lege în Parlament…Ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm și doar atât. Deci aia care au fost pedepsiți nevinovați trebuie să rămână. Problema nu sunt eu, ei nu vor să piardă această influență malefică.

Mie nu mi-e frică de pușcărie. Zic, dar de ce ați vrut să vă pătați mânile, de ce n-ați așteptat să mă execute ei?

Legea 304 în vigoare spune că președinții de complete nu mai sunt desemnați, sunt stabiliți în mod aleatoriu. Înalta Curte a adoptat o decizie în care a spus că legea asta intră în vigoare în ianguarie 2019. Ca să desemneze judecători în mod nelegal, asta e problema. Sigur că o să contestăm, dar vom contesta tot la ei.

E necesară sau nu amnistia și grațierea? Cum avem noi garanția că acei judecători care au dosare la DNA, dacă nu se șterg,, cum avem garanția că vor judeca doar pe propria conștiință. Amnistia ștergând acest trecut, oamenii ăia nu vor mai avea presiuni. Dincolo de mine, dincolo de alți oameni distruși, firme închise, îi dăm la o parte pe toți, măcar pentru judecătorii care sunt presați și intimidați.

Că se dă în acest an, că se dă la anul, că se dă peste doi ani, o amnistie în România trebuie dată. După o asemenea perioadă neagră, nu cred că se poate exista alt instrument juridic. La fel cum și o amnistie fiscală trebuie să apară în România. Vorbim de companii din România care din cauza unui sistem sunt blocate. Sunt companii care nu pot participa la licitație. Toate lucrurile acestea trebuie judecate deschis și tranșant. Eu nu am început această luptă în ideea că o să dăm amnistie.

De ce nu vă e frică de pușcărie? Așa sunt eu din neam, nu mi-e frică. Sigur că nu-mi doresc, dar nici nu cred că va reuși o instanță din România să reziste la presiuni în procesul meu. Problema nu sunt eu, am fost demonizat, vopsit în culorile iadului. Am dispărut eu, nu că sunt de neînlocuit, dar se pregătește o restaurație mult mai dură decât s-a făcut acuma.

Doamna Firea a spus despre Irina, iubita mea, că conduce guvernul. Sunt mai multe doamne sau domnișoare care sună prin ministere și spun sunt Irina și vreau cutare sau cutare. Poate se sesizează cineva.

În orice țară din Europa, un miting neautorizat este un miting nelegal și când apar violențe, forțele de ordine intervin ca să restabileacă ordinea. La noi Iohannis a încurajat aceste violențe și a cerut domnului Lazăr o anchetă pe jandarmi. Dacă mâine haștagul se întreaptă către Cotroceni?

Tudorel Toader spune că a început evaluarea, sper să o termine totuși. Vor să o pună sub acuzare și pe doamna ministru de interne. Toate acțiunile astea fac parte din același scenariu. Planul e făcut în altă parte, dar din câte am auzit eu, Kovesi conduce parchetul general acum. Planul e făcut în zona Cotroceniului.

Eu sper că va câștiga democrația și România, eu așa sper.

Despre incidentul cu Valer Dorneanu, urmărit până acasa de un grup de protestari Rezist. Asta arată încă o dată că domnul Lazăr folosește Parchetul General pe astfel de indivizi. În oricare altă țară Parchetul General intervenea imediat. Președintele CCR, vreo reacție de la Parchet? Absolut niciuna. Dacă se întâmpla cu domnul Iohannis ce s-ar fi întâmplat? L-ar fi luat în trei minute. Ăștia au știut ei, au făcut ei rost de adresa domnului Dorneanu. Sigur că i-au dat-o tot structurile. Hai să începem presiunea pe CCR, hai să lovim și aceste instituții. Șapte opt insi vor să preseze ca să-i timoreze.

Postul de secretar general al Guvernului este responsabilitatea PSD, și după ce a plecat domnul Busuioc acest post a fost girat de un secretar general adjunct. Doamna prim ministru mi-a spus că și-ar dori să-l pună pe domnul Toni Greblă, l-am sunat, acceptat, sper că mâine se întămplă. E o soluție foarte bună.

Ce-i foarte important, am reușit să adoptăm legi și ordonanțe ca termenele să fie mai scurte în realizarea investițiilor mari. În mod normal sfârșitul anului trebuie să ne prindă cu semnarea contractului pentru realizarea autostrăzii. Doamna prim ministru este foarte concetrată pe absorbția fondurilor europene.

Kovesi conduce Parchetul General

Așa cum nu am spus nici la încheierea evaluării cu Kovesi. Asta e o întrebare retorică. Dar hop dosar penal. Vor să-i deschidă dosar penal și domnei ministru de Interne. Din câte am înțeles eu, Kovesi conduce Parchetul General. Planul e făcut la zona Cotroceniului, nu știu dacă în clădirea Cotroceniului. Acești domni și doamne care mi-au făcut atât rău. Eu sper că va câștiga democrația. Cred că va câștiga democrația. Democrația nu înseamnă anarhie. Înseamnă și reguli, respectarea Constituției, drepturilor fundamentale, statului de drept, fiecare instituție să rămână în matca constituțională și legală. Democrație înseamnă că președintele nu-și permite să ceară unui partid să își schimbe liderul, să incite la violență, să facă presiune asupra judecătorilor
 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”