Demisii din conducerea BPJ al PNL Iași din cauza listelor pentru parlamentare

Demisii din conducerea BPJ al PNL Iași din cauza listelor pentru parlamentare

Mai mulți liberali și-au anunțat demisiile din funcțiile de conducere, după ședința de vineri seara a BJP Iași, aceștia declarând că sunt nemulțumiți de componența și modul în care a fost alcătuită lista de candidați pentru alegerile parlamentare.

 Luptătorul K1 Cătălin Moroșanu a anunțat chiar în timpul ședinței BJP Iași că a demisionat din funcția de vicepreședinte al PNL Iași și că se retrage și de pe lista candidaților la parlamentare.

"Cred că schimbarea clasei politice este o iluzie deșartă, sunt dezamăgit și mâhnit de partid și de actuala conducere centrală! Mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al PNL Iași și mi-am retras candidatura pentru parlamentare! Rămân în continuare alături de organizația de tineret și o să lupt până la capăt pentru generația mea!", a postat pe pagina sa de socializare Cătălin Moroșanu.

Un mesaj asemănător a fost postat și de istoricul Liviu Brătescu, de la Institutul A.D. Xenopol al Academiei Române, care este și consilier județean PNL.

"Ieri BPN al PNL a decis lista de candidați pentru alegerile parlamentare. Am crezut și am sperat că acțiunea de formarea a acestei liste va ține cont de criteriile anunțate: sondajul de opinie realizat, CV-ul politic și profesional al celor înscriși în cursă, realizările în plan administrativ, dar mai ales de votul Comitetului Județean de conducere. (...) În urma deciziei de ieri a BPN și a plasării mele pe locul 5 la Camera Deputaților vă anunț retragerea mea de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare. În același timp anunț pe aceasta cale demisia mea din funcția de vicepreședinte al PNL", scrie și Liviu Brătescu pe pagina sa de Facebook, precizând că rămâne fidel principiilor liberale și că va continua să își exercite funcția de consilier județean PNL.

Fostul director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Daniel Minciună, care în prezent este liderul consilierilor județeni PNL, a demisionat din funcția de vicepreședinte al BPJ Iași iar deputatul Anton Doboș, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de președinte aș BPM Iași.

În ședința BPJ Iași de vineri, primarii din județ au transmis că nu se vor implica în campania PNL pentru că nu se simt reprezentați și sunt dezamăgiți de decizia conducerii centrale de a impune anumiți candidați la Iași, au precizat, pentru AGERPRES, surse liberale.

Pentru alegerile parlamentare din decembrie, lista candidaților PNL la Senat e deschisă de bucureșteanca Laura Iuliana Scântei, care este urmată de senatoarea Mihaela Popa. Șeful Aeroportului Iași, Marius Bodea, fost candidat PNL la Primăria Iași în alegerile din vară va fi cel care va deschide lista la Camera Deputaților. Pe aceeași listă vor mai fi actualul senator Dumitru Oprea, deputatul Costel Alexe, și fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, Alexandru Muraru. Pe locul cinci ar fi urmat istoricul Liviu Brătescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...