''Demisionaţi!'', îl îndeamnă John Kerry pe Donald Trump

''Demisionaţi!'', îl îndeamnă John Kerry pe Donald Trump

"Demisionaţi!", a fost îndemnul adresat marţi preşedintelui Donald Trump de fostul secretar de stat american John Kerry care nu a exclus o nouă candidatură la Casa Albă în 2020, relatează AFP.

"Am spus deja public că nu am îndepărtat această posibilitate, dar nu sunt pe punctul de a-mi planifica activ o campanie" pentru 2020, a declarat John Kerry, 75 de ani, la postul american de televiziune CNBC, cu prilejul Forumului economic mondial de la Davos.

Candidat fără succes al Partidului Democrat în 2004, John Kerry s-ar alătura dacă va decide să se prezinte unui grup tot mai numeros de pretendenţi din rândul formaţiunii sale politice. Luni, senatoarea americană Kamala Harris s-a înscris şi ea în cursa pentru prezidenţiale.

Pe de altă parte, John Kerry a calificat ca "absolut ruşinos" "shutdown"-ul administraţiei americane, paralizat de o dispută între democraţii din Congres şi Donald Trump asupra finanţării unui zid împotriva migranţilor la frontiera cu Mexicul. Este "penibil" pentru ţara noastră, a subliniat el.

Donald Trump s-a făcut vinovat de "minciuni" în special în legătură cu Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a acuzat John Kerry în cursul unei discuţii cu trimisul special al Naţiunilor Unite pentru Ocean, Peter Thomson, şi Rebecca Shaw, din partea Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

Întrebat despre mesajul pe care i l-ar adresa lui Donald Trump dacă acesta s-ar afla în faţa lui, John Kerry a răspuns declanşând hohote de râs: "Demisionaţi!".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia