DEMN vs LAȘ/Băse despre Iohannis: Premierul de la Grivco a dat o grea lovitură statului de drept. Poate acum mă credeți cât de greu mi-a fost să le țin piept...

DEMN vs LAȘ/Băse despre Iohannis: Premierul de la Grivco a dat o grea lovitură statului de drept. Poate acum mă credeți cât de greu mi-a fost să le țin piept...

Fostul presedinte Traian Basescu scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, comentand declaratiile de miercuri ale lui Klaus Iohannis, ca "Premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitura statului de drept din dorinta de a-si servi partenerul, pe turnatorul Voiculescu, si pentru a-si asigura bunavointa lui Gadea, Badea & co."

Basescu mai scrie pe Facebook: "Premierul de la Grivco, despre Antene: , ba mai mult . Domnul Iohannis minte ca si antenistii, nimeni nu a intrerupt emisia Antenelor. Domnul Iohannis instiga la nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive, care are putere de lege, impingand-o in derizoriul unui act administrativ. Domnul Iohannis il va apara si pe Mircea Basescu, impotriva unei eventuale hotarari judecatoresti definitive, spunand ca este doar un act administrativ care nu trebuie pus in aplicare? Va gasi si pentru Mircea Basescu o ?"

Fostul sef al statului a transmis, miercuri seara, si un comunicat de presa in care afirma ca "Ceea ce am vazut la Senat azi, prin interventiile lui Mircea Geoana, un demagog perfect, senatoarele Jipa si Cristiana Anghel si Ioan Ghise, arata ca suntem departe de a avea motive sa cerem ridicarea MCV... Declaratiile premierului de la Grivco, dl Klaus Iohannis, care astazi se numeste presedintele Romaniei, intra fara rusine in aceeasi linie de propaganda a Antenei 3."

"S-a proferat minciuna evacuarii in 5 zile. Nu, ANAF-ul a facut o notificare, conform legii. Numai printr-o hotarare judecatoreasca, televiziunile ar putea fi evacuate fortat. Senatul a intrat, din pacate, intr-o linie a propagandei mincinoase. Am stat sa ma intreb de ce face Senatul asta? Raspunsul e simplu: vedeti forta si influenta turnatorului Voiculescu. Vedeti spaima oamenilor politici de televiziunile ce i-ar putea eventual ataca si prefera sa fie obedienti turnatorului Voiculescu si propagandistilor de la Antena 3", arata Traian Basescu.

Comunicatul integral al fostului presedinte:

La Senat: am urmarit dezvoltarile legate de aplicarea unei hotarari judecatoresti. Vreau sa fie foarte clar. Nu am ceva cu Antena 3. Eu vorbesc strict despre aplicarea unei hotarari judecatoresti.

Ceea ce am vazut la Senat azi, prin interventiile lui Mircea Geoana, un demagog perfect, senatoarele Jipa si Cristiana Anghel si Ioan Ghise, arata ca suntem departe de a avea motive sa cerem ridicarea MCV. Discutiile s-au dus intr-o zona a minciunii, a incetarii emisiei un post tv, ceea ce nu e adevarat.

Nicio institutie a statului roman nu a indraznit sa ceara ridicarea licentei posturilor trustului Intact.

Singura chestiune despre care discutam este cea privind o executare a unei hotarari judecatoresti.

S-a proferat minciuna evacuarii in 5 zile. Nu, ANAF-ul a facut o notificare, conform legii. Numai printr-o hotarare judecatoreasca, televiziunile ar putea fi evacuate fortat. Senatul a intrat, din pacate, intr-o linie a propagandei mincinoase.

Am stat sa ma intreb de ce face Senatul asta? Raspunsul e simplu: vedeti forta si influenta turnatorului Voiculescu. Vedeti spaima oamenilor politici de televiziunile ce i-ar putea eventual ataca si prefera sa fie obedienti turnatorului Voiculescu si propagandistilor de la Antena 3.

Jalnica grupare de politicieni am putut sa vad astazi in Senat!

Declaratiile premierului de la Grivco, dl Klaus Iohannis, care astazi se numeste presedintele Romaniei, intra fara rusine in aceeasi linie de propaganda a Antenei 3.

Se exprima cam asa: "Libertatea de exprimare nu poate fi afectata de un banal motiv administrativ".

Hotararea judecatoreasca nu este motiv administrativ. Este o lege care trebuie pusa in aplicare. Daca astazi, cu o institutie de presa importanta se face demonstratia ca statul roman nu aplica legea, maine si cetateni de rand se vor considera indreptatiti sa nu respecte hotarari judecatoresti. Se creeaza un vid de putere judecatoreasca.

Cea mai grea lovitura data justitiei a fost afirmatia pe care a facut-o premierul de la Grivco, actualul presedinte al Romaniei. Cu aceste declaratii, e clar ca Romania trebuie sa ramana in MCV pe Justitie.

Politicienii de la varf isi permit sa relativizeze obligatia de a respecta hotarari judecatoresti definitive data acum mai bine de un an si jumatate.

Am apreciat verticalitatea premierului Dacian Ciolos, care in fata Senatului a ramas ferm pe ideea de respectarea a legii, chiar daca a dat sperante ca se poate veni cu solutii alternative. Iar eu ii spun ca nu exista solutii alternative, ele sunt prevazute in Codul Penal si in Codul Comercial. Orice confiscare prin hotararea justitiei trebuie sa se valorifice nu prin inchiriere, nu prin leasing, ci prin vanzare.
Pozitia mea nu este impotriva trustului Intact ci impotriva nerespectarii legii.

Si Camera Deputatilor ne-a dat o proba de ce trebuie mentinut MCV-ul, prin raspunsul dat cererii de arestare a doi deputati, Madalin Voicu si Nicolae Paun.
Vreau sa fiu foarte clar. Sunt adversar al arestarilor inutile.

Camera Deputatilor a tratat diferit solicitarile DNA.

Sunt de acord cu decizia Camerei Deputatilor in privinta lui Madalin Voicu. Din informatiile prublice am aflat ca este acuzat de trafic de influenta. Nu a incercat sa modifice probe, sa convinga martori sa dea declaratii mincinoase. A fost corect abordata problema Madalin Voicu, strict din informatiile aflate comunicatele DNA.

In ceea ce-l priveste pe Nicolae Paun, acesta a incercat sa modifice, sa falsifice probe prin interventii la diversi martori, sa dea declaratii mincinoase. In orice tara din aceasta lume, in orice tara civilizata, un individ care incearca sa modifice probe este arestat imediat. Paradoxul este ca se vede din nou fratia PSD-PNL. Intamplator, nu s-a mai realizat cvorumul pentru votul cu privire la arestare si, in mod spectaculos, cea care a dat semnalul plecarii din sala a fost insasi presedinta PNL Alina Gorghiu, care nu s-a mai aflat in sala la vot si multi liberali au urmat-o. Asta ne arata ca avem in continuare nevoie de MVC.

Poate ma intelegeti cat de greu mi-a fost la Cotroceni sa tin piept parlamentarilor sa nu faca harcea parcea statul de drept. Dupa ei mi-am meritat cele doua suspendari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Foarte interesante amănunte!