Demonstrație de forță a Statelor Unite după ultimul tir cu rachetă efectuat de Phenian

Bombardiere și avioane de luptă ale armatei americane au participat joi în Coreea de Sud la un exercițiu de luptă cu muniție adevărată, o demonstrație de forță la adresa Phenianului după ultimul tir cu rachetă nord-coreean pe deasupra Japoniei, a anunțat Seulul, relatează AFP.

'Forțele aeriene sud-coreene și americane au efectuat un exercițiu în spațiul aerian menit să combată lansările repetate cu rachete balistice de către Coreea de Nord și dezvoltarea armelor sale nucleare', au anunțat forțele aeriene sud-coreene într-un comunicat.

Două bombardiere B-1B care au decolat de pe insula Guam din Pacific și două avioane de luptă F-35B ale Pușcașilor marini de la baza Iwakuni, din Japonia, au luat parte la exercițiu, alături de patru avioane de luptă sud-coreene.

Exercițiul a avut loc în provincia Gangwon, la 150 de kilometri sud de Zona demilitarizată (DMZ), la frontiera între cele două Corei.

Survolarea peninsulei de către bombardiere B-1B a provocat nemulțumirea Phenianului, care a anunțat ca reacție că intenționează să lanseze patru rachete în apropierea insulei Guam.
Un purtător de cuvânt al forțelor aeriene sud-coreene a declarat că exercițiul nu are legătură cu manevrele militare anuale 'Ulchi Freedom Guardian' (UFG), care s-au încheiat joi.

Zeci de mii de soldați sud-coreeni și americani au participat timp de două săptămâni la aceste manevre în mare parte bazate pe simulări pe calculator.

Aceste exerciții anuale sunt văzute de Phenian ca o repetiție pentru invadarea teritoriului său. În fiecare an, Coreea de Nord amenință cu represalii militare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata