Demonstrații în Argentina pentru susținerea dreptului femeilor de a face topless (FOTO/VIDEO)

Zeci de femei dezbrăcate până la mijloc, susținute de sute de protestatari îmbrăcați, au mărșăluit marți în Buenos Aires pentru dreptul de a face plajă seminud după ce poliția a cerut recent unor femei fără sutien să părăsească o plajă din apropiere, relatează miercuri agenția DPA.

Proteste similare au avut loc în ultimele săptămâni pe teritoriul Argentinei în urma incidentului din luna ianuarie, însă este încă neclar dacă legile din Argentina permit femeilor să facă topless în public.

Poliția a făcut referire la un articol din codul penal care interzice afișarea obscenă în public pentru a justifica cererea adresată acelor femei de a părăsi plaja, chiar dacă cel puțin un judecător a stabilit după producerea incidentului că bronzarea topless în public nu reprezintă o crimă.

Femeile, care au adus în discuție faptul că trebuie să aibă dreptul de a face plajă asemenea bărbaților, au scandat, și-au pictat sloganuri pe corp și au purtat pancarte pe care era scris mesajul: ''Singurii sâni care-i deranjează sunt aceia care nu sunt de vânzare''.

Protestatarii au indicat că incidentul de pe plajă indică inegalitatea socială dintre bărbați și femei din Argentina.

''În multe locuri, atunci când o femeie semnalează violența de gen, ea nu este ascultată, dar dacă o femeie își arată sânii, atunci trimit atât de mulți polițiști'', a declarat Grace Prounesti Piquet, în vârstă de 33 de ani.

Protestul a atras un număr mare de bărbați care priveau, atrăgând scandări din partea femeilor care mărșăluiau și care le cereau să plece.

La sfârșitul lunii ianuarie, în plină vară în emisfera sudică, o plajă aglomerată aflată la 500 km distanță de Buenos Aires a fost scena unui eveniment neobișnuit: aproape 50 de polițiști au înconjurat trei femei care se bronzau cu sânii goi.

Ele fuseseră denunțate de alte persoane care stăteau pe această plajă nedestinată nudiștilor și cele trei erau pasibile de amendă. După mai multe discuții, în mijlocul unei mulțimi care, fie le luau apărarea, fie strigau la ele să plece, femeile au preferat să părăsească plaja. Momentul a fost filmat, iar clipul a făcut înconjurul rețelelor de socializare. Incidentul a provocat o amplă controversă în această țară sud-americană cunoscută pentru cultura sa "machistă".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze