Denunțător din dosarul 'Referendumul', la DNA pentru a susține plângeri împotriva lui Dragnea și Carmen Dan

Denunțător din dosarul 'Referendumul', la DNA pentru a susține plângeri împotriva lui Dragnea și Carmen Dan

Un denunțător din dosarul "Referendumul" s-a prezentat joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a-și susține mai multe plângeri formulate împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, și a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe care îi acuză de fapte de corupție.

Romică Părpălea, vicepreședinte al PSD Teleorman în perioada 2009-2012, le-a spus jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA, cum a ajuns compania Tel Drum la un apropiat al lui Liviu Dragnea, cum a ajuns să să fie denunțător în dosarul "Referendumul" și de ce fapte o acuză pe ministrul Carmen Dan.

Întrebat de jurnaliști despre legăturile dintre Liviu Dragnea și compania Tel Drum, Părpălea a precizat că Liviu Dragnea, în perioada în care era președintele Consiliului Județean Teleorman, ar fi oferit societatea unei persoane pe nume Marian Fișcuci, despre care acesta spune că era apropiat al președintelui PSD.

"Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea (...). În privința privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Județean a făcut investiții foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, fiind președintele Consiliului Județean Teleorman, a oferit această societate puternică unui apropiat care era președinte executiv la PSD, care eu am colaborat cu el foarte bine, Fișcuci Marian, care era pe zona Zimnicea. Eu, având domiciliu pe Bragadiru, aparțineam ca zonă de Zimnicea și am colaborat foarte mult cu Fișcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaște pe Marian Fișcuci. Sunt fotografii. (...)", a spus Romică Părpălea.

El a adăugat că Tel Drum ar fi girat cu proprietăți mobile și imobile pentru credite care ar fi fost făcute de fiul lui Liviu Dragnea.

"Tel Drum a girat cu toate proprietățile mobile și imobile pentru creditele pe care le-a făcut fiul domnului Dragnea. Acum vă întreb omenește: Ce legătură ar fi între Tel Drum, Dragnea și fiul dumnealui? Pe dumneavoastră vă poate gira la un credit o societate care nu vă cunoaște? În momentul în care ai girat cu toate bunurile mobile și imobile, înseamnă că acele bunuri sunt ale tale. A mers la o bancă și au făcut foarte multe împrumuturi. Se laudă domnul Dragnea că băiatul dumnealui la vârsta de 28 de ani este foarte deștept și a făcut foarte multe afaceri. Unde putea să facă afaceri? În Teleorman? Când e sărăcie lucie, e ultimul județ din România la 85 de kilometri de capitala României", a precizat Părpălea.

Despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea, Părpălea a precizat că ar fi vorba despre trafic de influență, abuz în servicu.

"Trafic de influență, abuz în serviciu, corupție. Haideți să vedem, dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct", a arătat fostul vicepreședinte al PSD Teleorman.

Întrebat dacă a făcut denunț și în dosarul "Referendumul", Părpălea a răspuns: "Da. Atunci a fost o ceartă, deoarece în luna mai mi-au solicitat să-mi pun demisia din funcția de președinte PSD dintr-o localitate și vicepreședinte la nivelul județului Teleorman, pentru a fi la secțiile de votare. Și în luna mai 2012 i-am depus demisia, iar în luna iunie, pe 6 iunie dacă nu mă înșel, am fost președinte la o secție de votare din municipiului Alexandria, apoi și în dosarul 'Referendumul', atunci fiind tot președinte", a precizat Romică Părpălea.

Romică Părpălea a mai precizat că a făcut plângere penală și împotriva ministrului de Interne Carmen Dan.

"I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan și o să vedeți, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe.(...) Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman. Dacă vă uitați pe declarațiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control, veți vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu și al dumneavoastră. Pe acești oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din județul Teleorman pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu. Și atunci au făcut debandadă și fraude foarte mari în bugetul de stat. Doamna Dan era atunci cea care verifica legalitatea documentelor în județul Teleorman, dar a demonstrat că împreună cu cei din aparatul propriu și din declarația unui primar am înțeles că ar fi mers și la dumneaei niște sume de bani, deoarece aceste persoane au fost încadrate pe legea 10 la consiliile locale din multe localități", a spus Părpălea.

Potrivit lui Părpălea, în cazul ministrului Carmen Dan ar fi vorba despre fapte de abuz în serviciu, trafic de influență și luare de mită.

"În cazul doamnei Carmen Dan — abuzul în serviciu, trafic de influență s-ar putea să fie și luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localități, dacă a știut sau n-a știut, cum le-a dat girul", a menționat Părpălea.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”