Denunţătorul lui Ludovic Orban, la DNA

Denunţătorul lui Ludovic Orban, la DNA

Luni dimineaţa, la sediul central al DNA s-a prezentat denunţătorul liberalului Ludovic Orban, Tiberiu Urdăreanu. Acesta a stat doar 5 minute la DNA, fără să precizeze motivul vizitei. 

Tiberiu Urdăreanu i-a denunţat la DNA pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, şi pe Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la acea vreme. Urdăreanu a denunţat pentru a-şi uşura situaţia judiciară în dosarul pe care el însuşi îl are pe rolul instanţelor, cel în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi. 

Patronul UTI a colaborat cu anchetatorii ca să îşi reducă pedeapsa la jumătate. Deşi este amic cu Orban, Urdăreanu ar fi fost nevoit să apeleze la strategia denunţului pentru a-şi salva propria piele. În cazul lui Orban, Urdăreanu s-ar fi dus la DNA cu înregistrări ale unor convorbiri cu Ludovic Orban în care acesta îi spunea că are nevoie de 50.000 de euro ca să îi dea lui Sorin Oancea şi Cozmin Guşă. Orban voia să îşi asigure prezenţa în studiourile celor două televiziuni de ştiri pe perioada campaniei şi pre-campaniei electorale.

În decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iași, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, și a președintelui grupului de firme UTI, Tiberiu Urdăreanu, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!