Departamentul de Stat: Guvernul Ucrainei în condiţiile ostilităţilor pierde 5-6 miliarde dolari lunar

Departamentul de Stat: Guvernul Ucrainei în condiţiile ostilităţilor pierde 5-6 miliarde dolari lunar

Guvernul ucrainean, în condiţiile ostilităţilor din ţară, pierde 5-6 miliarde de dolari de la buget în fiecare lună. Această evaluare a fost făcută marţi de şeful Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, care face parte din Departamentul de Stat, Samantha Power.

"Suma medie de bani pe care acest guvern o pierde pentru că este forţat să lupte în acest război, conform ultimelor estimări, este undeva între 5 şi 6 miliarde de dolari pe lună. Şi aceasta este o rată incredibilă de consum a capitalului. ”, a spus ea, vorbind la Banca Mondială. Evenimentul a fost difuzat pe site-ul instituţiei financiare.

În ciuda faptului că Washingtonul va oferi Ucrainei un ajutor de 7,5 miliarde de dolari pentru finanţarea cheltuielilor bugetare, această sumă, potrivit Power, nu va fi încă suficientă pe termen lung. „Ştim că şi mai mult sprijin bugetar direct va fi necesar în viitor”, a spus ea.

La începutul lunii iunie, ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink, a anunţat că Statele Unite vor oferi Ucrainei asistenţă de 7,5 miliarde de dolari pentru finanţarea cheltuielilor bugetare. Ea a menţionat, de asemenea, că valoarea ajutorului deja acordată de Statele Unite Ucrainei a ajuns la 1 miliard de dolari.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat în aprilie că, pe termen scurt, Kievul are nevoie de sprijin financiar în valoare de 4-5 miliarde de dolari pe lună. Ministrul de Finanţe al Ucrainei Serhiy Marchenko a declarat în mai că doar o treime din veniturile bugetare ale ţării provin din surse proprii, restul - din granturi şi împrumuturi externe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...