Deplasarea la Paris a șefului diplomației italiene anulată din cauza unor "insulte inacceptabile" ale Franței la adresa premierului italian

Deplasarea la Paris a șefului diplomației italiene anulată din cauza unor "insulte inacceptabile" ale Franței la adresa premierului italian

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani a decis să anuleze vizita programată la Paris după valul de critici ale ministrului francez de interne, Gerard Darmanin, la adresa premierului Giorgia Meloni.

FOTO EPA EFE

„Insultele la adresa guvernului şi a Italiei pronunţate de ministrul G. Darmanin sunt inacceptabile. Acest lucru nu este în spiritul în care trebuie abordate problemele europene comune”, a scris șeful diplomației italiene, pe Twitter.

Ministrul francez de interne, Gerard Darmanin, a declarat despre Giorgia Meloni că „incapabilă să rezolve problemele migraţiei pentru care a fost aleasă”, la postul de radio RMC. Acesta a precizat că premierul italian și-ar fi mințit alegătorii că poate pune capăt acestei crize.

Comentariile lui Darmanin nu au picat în cel mai bun moment, fiind făcute chiar în apropierea unei vizite a ministrului italian de externe la Paris. Tajani urma să se întâlnească cu olomoaga sa, Catherine Colonna, pentru a ameliora relațiile dintre cele două națiuni, care s-au răcit în ultimii ani.

Chiar dacă francezii au încercat să publice rapid o declarație prin care să asigure Italia de disponibilitatea unei cooperări, Tajani a ales să își anuleze definitiv vizita la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...