Depozit de muniţii al armatei ruse, aruncat în aer de artileria ucraineană lângă Zaporojie VIDEO

Depozit de muniţii al armatei ruse, aruncat în aer de artileria ucraineană lângă Zaporojie VIDEO

Militarii Brigăzii 45 artilerie ai armatei ucrainene au efectuat bombardamentul, potrivit informaţiilor transmise de autorităţile de la Kiev. Aceştia au distrus complet un depozit de muniţii al trupelor ruse, dar şi cel puţin un vehicul, ce ar fi fost un lansator de rachete de tip Katiuşa, model BM-21 Grad.

De asemenea, oficialii ucraineni susţin că ţara are nevoie de ajutor militar sub formă de artilerie precisă şi cu bătaie lungă pentru a putea învinge armata rusă. Consilierul preşedintelui Zelenski, Alexei Arestovici, a transmis că Ucraina are nevoie de 60 de lansatoare multiple de rachete cu bătaie lungă, de tip Himars sau M270.

În urmă cu câteva zile, Statele Unite au anunţat că vor dona Ucrainei patru lansatoare multiple de rachete de mare precizie HIMARS. Ulterior, şi Marea Britanie a susţinut că va furniza forţelor ucrainene sisteme de rachete de lansare multiplă M270 fabricate în SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...