Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 1 pentru obligaţiunile emise de Idea Bank

Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 1 pentru obligaţiunile emise de Idea Bank

Depozitarul Central informează investitorii că, începând de marţi, 18 iunie 2019, distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 1 pentru obligaţiunile emise de Idea Bank SA, valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni fiind de 42,97 euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr. 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 42,97 euro. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 24 mai 2019.

Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului nr. 1 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

De asemenea, în perioada 18 iunie 2019 - 20 iunie 2022, Depozitarul Central distribuie dividende pentru acţionarii SIF Oltenia SA (simbol SIF5). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2018, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,15 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 28 mai 2019. Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 18 iunie 2019.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia. Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BCR SA din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...