Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai rapid decât era planificat, potrivit ministrului Economiei

Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai rapid decât era planificat, potrivit ministrului Economiei

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai rapid decât era planificat. Prin această declarație el dă mari speranțe economiei Europei legat de evitarea unei penurii de gaze în iarnă.

Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai rapid decât era planificat FOTO Shutterstock

”Rezervoarele sunt umplute mai repede decât este specificat”, a spus Habeck, potrivit revistei Der Spiegel. Ministrul Economiei a precizat că obiectivul guvernului de a atinge o capacitate de stocare de 85% până în octombrie ar putea fi atins până la începutul lunii septembrie, relatează news.ro .

În prezent Germania se află în a doua fază a unui plan de urgență ce se desfășoară în trei faze, după reducerea fluxului de gaze din Rusia. Înaintea războiului din Ucraina, rușii erau cel mai mare furnizor de gaze al Germaniei. Acum doar 9.5% din consumul de gaze din luna august a fost din Rusia, față de anul trecut când acestea reprezentatu 55% din consumul total al țării.

Nivelurile de stocare a gazelor până la 1 septembrie erau de 75%, dar acestea au ajuns deja la 82.2%, conform unor date din industrieale grupului de operatori europeni GIE.

Companiile vor putea apoi să retragă gaze din instalaţiile de stocare, aşa cum a fost planificat pentru iarnă, pentru a furniza şi industriei şi gospodăriilor”, a mai spus Habeck.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…