Depozitele populației în moneda națională au crescut cu 13%, în ultimul an

Depozitele populației în moneda națională au crescut cu 13%, în ultimul an

Depozitele în moneda națională ale gospodăriilor populației au crescut cu 3,6%, până la 103,6 miliarde lei, în decembrie 2016 față de luna anterioară, și cu 13% față de aceeași lună din 2015, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a României (BNR) remis, miercuri, AGERPRES.

'Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut cu 3,6%, până la 103,643 miliarde lei. La 31 decembrie 2016, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au înregistrat o creștere de 13% (13,7% în termeni reali) față de 31 decembrie 2015. Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) s-au majorat cu 8,1%, până la 84,759 miliarde lei. La 31 decembrie 2016, depozitele în lei ale persoanelor juridice s-au majorat cu 6,4% (7% în termeni reali) față de 31 decembrie 2015', se arată în document.

Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 1,4%, până la nivelul de peste 85,816 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,9%, până la 18,897 miliarde euro).

'Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 4,5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 4,2%). Depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 8,6% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 8,2%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) exprimate în lei au scăzut cu 3,7% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice s-au diminuat cu 4%)',informează BNR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”