Deputat rus, despre războiul din Ucraina: „Fie îi distrugem noi, fie ne distrug”

Deputat rus, despre războiul din Ucraina: „Fie îi distrugem noi, fie ne distrug”

Rusia „nu va mai exista” dacă va pierde războiul din Ucraina, susține un vicepreședinte al Dumei de Stat, Piotr Tolstoi, sugerând o înăsprire a agresiunii militare împotriva țării vecine.

Piotr Tolstoi, una dintre portavocile propagandei Kremlinului FOTO EPA-EFE

„În acest moment, ne aflăm în situația în care fie câștigăm acest război, fie încetăm să mai existăm ca popor și națiune”, a declarat Tolstoi, membru al partidului Rusia Unită, într-o emisiune TV.

„Fie îi distrugem noi, fie ne distrug. Permiteți-mi să repet: soarta țării noastre este în joc. Ori ei, ori noi”, a insistat deputatul rus, un susținător înfocat al invaziei din țara vecină.

Aceste declarații survin în contextul în care armata ucraineană se află în contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de ruși. O contraofensivă pe care același Tolstoi o cataloga în primele sale zile, la începutul lunii iunie, drept „un dezastru istoric” pentru Ucraina.

Forțele armate ale Ucrainei „au avansat în unele zone” sâmbătă după ce au efectuat operațiuni în „cel puțin trei sectoare” ale liniei frontului, au constatat analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului în ultima lor evaluare asupra situației de pe câmpul de luptă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat