Deputat ucrainean, reținut după ce a fost suspectat de colaborare cu Rusia

Deputat ucrainean, reținut după ce a fost suspectat de colaborare cu Rusia

Un deputat ucrainean suspectat de colaborare cu Rusia a fost arestat şi plasat în arest preventiv, a anunţat biroul procurorului general al Ucrainei marţi. Deputatul făcea parte dintr-un partid pro-rus, care acum este interzis în Ucraina.

Oleksandr Ponomariov este suspectat de înaltă trădare FOTO Wikpedia VADIM А CHUPRINA

Oleksandr Ponomariov - un deputat din partea unui partid în prezent interzis în Ucraina, acuzat de legături cu Rusia - a fost plasat în arest preventiv, fără cauţiune, de către tribunalul districtual Pecersk din Kiev, a indicat biroul procurorului într-un comunicat.

Ponomariov, deputat al partidului Platforma de Opoziţie - Pentru viaţă (prorus), a fost arestat pentru 60 de zile fără a putea fi eliberat pe cauţiune, transmite publicaţia Ukrainska Pravda, citată de Agerpres.

Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Biroului de Stat de Investigaţii au indicat că Ponomariov este suspectat de înaltă trădare, pe baza materialelor anchetei pe care au desfăşurat-o timp de mai multe luni.

A cooperat cu invadatorii

Potrivit materialelor organelor de anchetă, deputatul respectiv a trecut de partea inamicului încă de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina la 24 februarie 2022 şi a plecat imediat în Berdiansk, ocupat de trupele ruse.

Pentru a-şi păstra propria avere şi companiile care se aflau în oraşul Berdiansk ocupat de ruşi, el a început să coopereze cu invadatorii.

Din cauza unor dispute comerciale cu ocupanţii, deputatul a decis să se întoarcă în zona neocupată a Ucrainei.

În acelaşi timp, conform datelor operative, companiile afiliate lui oferă în continuare spaţii pentru armata rusă, căreia îi furnizează alimente, combustibil şi lubrifianţi, conform media ucrainene citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”