Deputaţii ruşi au adoptat în a doua lectură reforma constituţională a lui Vladimir Putin

Deputaţii ruşi au adoptat în a doua lectură reforma constituţională a lui Vladimir Putin

Deputaţii ruşi au adoptat marţi în a doua lectură, cea mai importantă, amendamentele constituţionale dorite de preşedintele rus Vladimir Putin şi menite să marcheze Rusia pentru următoarele decenii, informează AFP.

Textul a fost susţinut de 382 de deputaţi din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, în timp ce 44 s-au abţinut şi nimeni nu a votat împotrivă.

A treia şi ultima lectură va avea loc miercuri, textul urmând să fie înaintat în aceeaşi zi pentru aprobare Consiliului Federaţiei, camera superioară a Adunării Federale.

Anunţată pe neaşteptate de Putin în ianuarie, această primă revizuire a Constituţiei de la adoptarea sa în 1993 este considerată pe larg drept o modalitate a preşedintelui rus de a se pregăti de 2024, anul când se va încheia ultimul său mandat prezidenţial.

Din punctul de vedere al unora, omul forte de la Kremlin încearcă să-şi pregătească mijloace de a-şi menţine influenţa atunci când va părăsi preşedinţia. Alţii consideră că Putin încearcă să pună bazele unei succesiuni organizate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”