Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de premier

Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de premier

Deputaţii ruşi l-au confirmat joi pe şeful Fiscului, Mihail Mişustin, în funcţia de premier, la o zi după desemnarea lui surprinzătoare de Vladimir Putin pentru a impulsiona "schimbări" în Rusia, informează AFP şi agenţiile de presă ruse.

"Decizia a fost luată", a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, după ce Mihail Mişustin a fost confirmat de deputaţi în funcţia de premier, cu 383 de voturi pentru, 0 voturi împotrivă şi 41 de abţineri. "Această candidatură a unit toată lumea", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca şef al executivului pe directorul Fiscului, Mihail Mişustin, relativ necunoscut marelui public.

Numirea, care a fost trimisă spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp după anunţul-surpriză venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale.

Înainte de a fi confirmat în funcţia de premier, Mihail Mişustin, a susţinut un discurs în faţa deputaţilor în care s-a angajat la "schimbări reale în mai bine" pentru ruşi.

"După cum a subliniat preşedintele de mai multe ori, oamenii trebuie să resimtă de acum schimbări reale în mai bine, însă acest lucru nu se întâmplă deocamdată", a declarat Mişustin, evocând în special creşterea veniturilor.

De asemenea, el a afirmat că doreşte "recâştigarea încrederii" mediilor de afaceri. "Trebuie stimulată creşterea investiţiilor, recâştigată încrederea pierdută între autorităţi şi întreprinderi", pentru a readuce gloria economiei ruse, a spus Mişustin în faţa deputaţilor ruşi. El s-a declarat deschis unei "critici constructive".

Discursul lui Mişustin a durat în jur de zece minute, apoi el a răspuns timp de circa douăzeci de minute întrebărilor puse de deputaţi.

Confirmarea lui Mihail Mişustin era considerată certă, în condiţiile în care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, este dominată de forţe politice favorabile lui Vladimir Putin.

Misiunea sa, astfel cum a fost ea expusă miercuri de preşedintele rus, este "justiţia socială", "creşterea veniturilor reale" ale cetăţenilor, crearea unui mai bun climat de investiţii şi favorizarea "copiilor şi familiilor", pentru a contracara criza demografică, a rezumat joi premierul Mişustin, înainte de a fi confirmat în funcţie de deputaţi.

El nu a oferit deocamdată niciun indiciu în ceea ce priveşte componenţa guvernului său.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…