Deputatul Mihai Lasca, achitat de Curtea Supremă pentru constituirea unui grup infracțional organizat

Deputatul Mihai Lasca, achitat de Curtea Supremă pentru constituirea unui grup infracțional organizat

Mihai Lasca, fost deputat AUR, a fost achitat de Curtea Supremă pentru săvărșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. Decizia instanței nu este una definitivă.

Mihai Lasca, deputat în Parlamentul României FOTO: Arhivă

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat, marți, 4 iulie, pe deputatul Mihai Lasca, pentru că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală.

„În baza art. 396 alin. (1) și (7) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul LASCA MIHAI IOAN (...) pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, în stare de recidivă postcondamnatorie, prev. de art. 367 alin. (1) din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin. (1), art. 43 alin. (1) din Codul penal ?i art. 5 din Codul penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Decizia în cazul acestuia nu este una definitivă, decizia poate fi atacată în termen de 10 de la data comunicării hotărârii.

Curtea Supremă a decis ca deputatul să achite cheltuielile judiciare avansate de stat.

Deputatul este acuzat de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, acuzat fiind că, în 2012, a "iniţiat şi a constituit" gruparea din care făceau parte cel puţin 4 persoane, cetăţeni români şi maghiari, împreună cu care voia să scoată din ţară migranţi. Lasca îi numea pe migranţi în convorbirile cu complicii - "oile ălea negre".

Șir de condamnări

Mihai Lasca a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității în anul 2021 într-un dosar în care a fost acuzat că a blocat un drum național și l-a agresat pe actualul soț al fostei partenere de viață.

De asemenea, fostul deputat AUR a condamnat în 2007 și pentru complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen", după ce, împreună cu un amic de-al său, a păcălit un şofer german pe DN 1, să schimbe o bancnotă falsă de 500 euro. Lasca s-a ales atunci cu 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat