Deputatul olandez de extrema dreaptă Gert Wilders se opune venirii unui ministru turc la un miting la Rotterdam

Deputatul olandez de extrema dreaptă Gert Wilders se opune venirii unui ministru turc la un miting la Rotterdam

Deputatul olandez de extrema dreaptă Geert Wilders a declarat că se opune participării ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, la un miting la Rotterdam în favoarea referendumului din 16 aprilie privind întărirea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează duminică AFP.

''Ei nu ar trebui să vină și să se amestece în treburile noastre interne'', a declarat presei Wilders.

Guvernul olandez considera vineri ca ''indezirabilă'' desfășurarea, prevăzută pentru data de 11 martie, a unui miting pro-Erdogan la Rotterdam, organizat de către membri ai importantei comunități turce din orașul-port.

Mitingul pro-Erdogan intervine în plină campanie electorală în Olanda pentru alegerile legislative din 15 martie. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul libertății (PVV), al lui Wilders, este la egalitate cu Partidul liberal VVD, al premierului Mark Rutte.

''Dacă aș fi astăzi prim-ministru, i-aș fi declarat — cel puțin până după referendum — pe membrii guvernului turc persona non grata pentru o lună sau două și nu i-aș fi autorizat să vină aici'', a mai spus Wilders.

Geert Wilders (53 de ani) s-a remarcat în mod deosebit prin luările sale de poziție virulente împotriva islamului. Dacă va ajunge prim-ministru, Wilders a promis printre altele interzicerea vânzării exemplarelor din Coran, închiderea moscheilor și a școlilor coranice, reintroducerea controalelor la frontiere și interdicția de intrare a migranților proveniți din țări musulmane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...