Deputatul olandez de extrema dreaptă Gert Wilders se opune venirii unui ministru turc la un miting la Rotterdam

Deputatul olandez de extrema dreaptă Gert Wilders se opune venirii unui ministru turc la un miting la Rotterdam

Deputatul olandez de extrema dreaptă Geert Wilders a declarat că se opune participării ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, la un miting la Rotterdam în favoarea referendumului din 16 aprilie privind întărirea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează duminică AFP.

''Ei nu ar trebui să vină și să se amestece în treburile noastre interne'', a declarat presei Wilders.

Guvernul olandez considera vineri ca ''indezirabilă'' desfășurarea, prevăzută pentru data de 11 martie, a unui miting pro-Erdogan la Rotterdam, organizat de către membri ai importantei comunități turce din orașul-port.

Mitingul pro-Erdogan intervine în plină campanie electorală în Olanda pentru alegerile legislative din 15 martie. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul libertății (PVV), al lui Wilders, este la egalitate cu Partidul liberal VVD, al premierului Mark Rutte.

''Dacă aș fi astăzi prim-ministru, i-aș fi declarat — cel puțin până după referendum — pe membrii guvernului turc persona non grata pentru o lună sau două și nu i-aș fi autorizat să vină aici'', a mai spus Wilders.

Geert Wilders (53 de ani) s-a remarcat în mod deosebit prin luările sale de poziție virulente împotriva islamului. Dacă va ajunge prim-ministru, Wilders a promis printre altele interzicerea vânzării exemplarelor din Coran, închiderea moscheilor și a școlilor coranice, reintroducerea controalelor la frontiere și interdicția de intrare a migranților proveniți din țări musulmane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei