Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa amendat cu 6.000 de lei de CNCD, în urma unei postări la adresa romilor

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa amendat cu 6.000 de lei de CNCD, în urma unei postări la adresa romilor

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost amendat miercuri de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 6.000 de lei pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate, în urma unei afirmaţii făcute la adresa comunităţii rome.

Comentariul lui Nicolae Bacalbaşa referitor la romi considerat a fi discriminatoriu de către CNCD este: "No!... Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre".

Potrivit CNCD, această afirmaţie reprezintă "faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată".

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi), a informat CNCD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”