Descendenții familiei lui Leonardo da Vinci au fost descoperiți de cercetătorii italieni

Descendenții familiei lui Leonardo da Vinci au fost descoperiți de cercetătorii italieni

Cercetătorii italieni a declarat joi că au descoperit descendenți în viață ai geniului Renașterii, Leonardo da Vinci, în ciuda faptului că nu se cunoaște unde se află corpul său și, prin urmare, nu au avut posibilitatea de a face un test ADN, informează agenția France Presse (AFP).

La o conferință de presă la Florența, istoricii Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au susținut că familia pictorului și matematicianului nu s-ar fi stins așa cum mulți au crezut, ci a traversat istoria în umbra gloriei ilustrului ei înaintaș.

Cercetarea începută în anul 1973 a dus la descoperirea a aproximativ 35 de descendenți ai familiei lui Leonardo da Vinci, dintre care unul ar fi regizorul și producătorul Franco Zeffirelli, potrivit presei italiene.

Leonardo da Vinci nu a avut copii, iar descendenții descoperiți de cercetători sunt, de fapt, urmași pe linia fraților și surorilor sale.

Rămășițele pământești ale maestrului toscan au fost pierdute în războaiele religioase succesive de la moartea sa în 1519, lipsind mostrele de ADN valoroase pentru cercetătorii care au încercat să identifice cinci secole mai târziu pe membri familiei sale.

Cu toate acestea, cercetătorii au reconstituit un arbore genealogic din documentele găsite în biserici și în registrele funciare, inclusiv cu privire la femeile din familie, aspect care fusese omis în cercetările anterioare.

Anunțul privind descendenții vii ai familiei maestrului renascentist a declanșat emoție la Vinci, orașul toscan de unde este originar marele renascentist, unde mulți oameni au aflat că au legătură cu artistul.

"Mama mea, Dina, a avut, prin urmare, dreptate. Ea ne vorbea despre documente și litere scrise pe candelabre care puteau fi citite numai în oglindă", cu referire la faptul că Da Vinci a scris, uneori, de la dreapta la stânga fiind nevoie de o oglindă pentru a descifra unele dintre scrierile sale, a declarat pentru ziarul 'La Stampa' Giovanni Calosi, unul dintre descendenți.

"Nu am acordat niciodată importanță acestor documente care au fost pierdute și vândute. Dar, ceea ce am considerat mult timp drept o legendă transmisă din generație în generație s-a dovedit a fi, în cele din urmă, adevărat", a adăugat Calosi, fost anticar care a colaborat la acest studiu timp de nouă ani, mai notează agenția France Presse.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale