Descoperă electrocasnicele pentru o bucătărie completă

Descoperă electrocasnicele pentru o bucătărie completă

Cu toții ne dorim o bucătărie mare și perfect utilată, iar alegerea electrocasnicelor potrivite poate fi o bătaie de cap uneori. Pentru a veni în ajutorul tău, ți-am pregătit o listă cu cele mai căutate electrocasnice, dar și pe ce opțiuni ar trebui să pui accentul înainte de a le achiziționa.

Aragazul nu mai este un simplu electrocasnic în bucătărie. De la preparatele complexe la simpla cafea la ibric, aragazul este de nelipsit. Dacă în anii trecuți aragazul pe gaz era preferat de majoritatea, acum preferințele s-au schimbat și aragazul electric a câștigat teren. Tu pe care îl preferi?

Aragaz electric

Mulți au tendința de a asocia plita electrică cu aragazul electric, însă aragazul electric este un produs de gătit individual, format atât din plită cât și din cuptor, ambele funcționând cu energie electrică. Bineînțeles că îți dorești un aragaz electric cu un consum redus de energie, motiv pentru care noile aragaze electrice sunt proiectate în așa fel încât să nu-ți crească factura la electricitate.

În funcție de model și opțiuni, poți alege un aragaz cu airfry, grill sau rotisor. Poți realiza preparate demne de emisiunile tv, cu ajutorul unui aragaz electric cu funcții smart. Dacă vei folosi tehnologia de gătire cu abur, te vei hrăni sănătos și alimentele își vor păstra toți nutrienții.

Cum alegi aragazul potrivit?

Înainte de a alege aragazul potrivit necesităților tale, ține cont de intensitatea la care îl vei folosi, tipul de cuptor pe care ți-l dorești, opțiunile acestuia, dar nu în ultimul timp să te gândești la spațiul în care va fi amplasat.

Consumul este un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul. În funcție de temperatura la care este setat, media de consum energetic este de 2 KW într-o oră. Față de modelul clasic, pe gaz, aragazul electric te ajută să prepari mâncarea într-un timp mai scurt și asigură un transfer termic eficient.

Aragaz pe gaz

Clasicul aragaz pe gaz se află încă în preferințele multor persoane. Acesta oferă o experiență completă de gătit, iar plita și cuptorul funcționează pe gaz. În comparație cu aragazul electric, a cărui plită se încălzește mai greu, flacăra aragazului pe gaz se aprinde instant și procesul de gătire se realizează mai rapid.

În plus, poți controla pregătirea preparatelor la foc mic sau a cremelor pentru prăjituri care necesită o gătire mai lentă, în comparație cu aragazele electrice a căror temperatură de gătire se răspândește mai mult în mijlocul vaselor de gătit.

Aragaz cu plită pe gaz și cuptor electric

Un aragaz cu gătire mixtă poate fi atât pe placul bucătarilor clasici, cât și pe placul celor moderni. Plita cu aprindere instant ajută la prepararea mâncărurilor mult mai repede, iar cuptorul electric asigură o coacere uniformă, dar și un interior fraged și o crustă crocantă.

Plita incorporabilă

Plită incorporabilă pe gaz sau plită incorporabilă electrică? Care este cea mai bună opțiune?

Bucătăriile moderne apelează din ce în ce mai des la varianta incorporabilă a electrocasnicelor, în detrimentul aragazului clasic cu plită și cuptor. Plita are avantajul că poate fi incorporată în mobilă, pentru un aspect unitar al bucătăriei, dar și pentru folosirea spațiului cât mai eficient.

În funcție de preferințele tale, poți alege plita incorporabilă pe gaz, cu inducție sau electrică. De asemenea, poți alege o plită incorporabilă care poate fi montată pe colț sau pe blatul mobilei.

Plita incorporabilă pe gaz din inox sau din sticlă ceramică asigură atât eleganța bucătăriei tale moderne, cât și încălzirea rapidă cu ajutorul flăcării pe gaz. Căldura este distribuită uniform și poți găti la intensitatea dorită prin rotirea butonului. Dacă alegi un model cu opțiunea FlameSelect, obții intensitatea dorită și ai nouă niveluri predefinite, pentru a găti ca un profesionist.

Alege un model cu întreruperea automată, atunci când gazul se oprește brusc sau un model cu oprire rapidă, pentru momentele în care ai o urgență, dar nu vrei ca mâncarea să se ardă sau să dea în foc.

Plita incorporabilă electrică este disponibilă în trei modele: plită ceramică, plită cu inducție, plită electrică simplă. Suprafața plitei este rezistentă la zgârieturi și se curăță foarte ușor. În plus, poți opta pentru modelele care dispun de blocarea funcțiilor plitei, astfel vei împiedica accesul copiilor.

Hotă bucătărie

Dacă ești genul de persoană care preferă bucătăriile spațioase și bine utilate, nu doar pentru a găti, ci și pentru a-ți bea cafeaua dimineața, atunci vei pune accent pe fiecare accesoriu din bucătărie. Nu îți vei dori ca hota să fie acel motor care provoacă zgomot în bucătărie și vei pune accentul pe design, tehnologie și calitate, dar să nu facă nici notă discordantă cu celelalte electrocasnice.

Hota nu este doar un accesoriu de bucătărie lipsit de personalitate, cea care te scapă de abur și de mirosul preparatelor tale. Producătorii de hote au transformat-o într-un accesoriu minimalist, care se integrează perfect în bucătăria ta. Un astfel de exemplu este și hota incorporabilă. Este îngustă, puternică și dotată cu opțiuni pentru o utilizare confortabilă. Absoarbe eficient mirosurile și aburul, și se curăță și ușor. Unele componente se pot spăla în mașina de spălat vase.

Hota decorativă sau hota șemineu cum i se mai spune, va face din bucătăria ta un spațiu minimalist, plin de bun gust. Nu doar că arată foarte bine, dar este și eficientă, și nu în ultimul rând silențioasă.

Majoritatea hotelor sunt telescopice, astfel poți utiliza și mai eficient spațiul, iar după ce ai terminat de gătit, o poți glisa înapoi pentru a nu te incomoda.

Să-ți accesorizezi bucătăria cu electrocasnice de calitate nu a fost niciodată mai ușor. Alege ceea ce ți se potrivește și schimbă aspectul lipsit de strălucire al bucătăriei tale!


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...